Skip to main content
Varm libanesisk linssallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm libanesisk linssallad

Varm libanesisk linssallad

med tahinidressing och krispiga za'atarchips

Kvällens kulinariska resa går till Libanon, och vi överraskar med en massa spännande mat. Vi bjuder på en varm linssallad med spiskumminrostad morot, schalottenlök och rödbeta som toppas med smakrik tahinidressing och smulad salladsost. De krispiga tortillachipsen gör du själv av tortillas, olivolja och za'atar.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Sesam
Senap
Ägg
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

25 g

Tahini

(Innehåller: Sesam)

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

2 st

Tortillabröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

150 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Spiskummin, malen

1 st

Vitlöksklyfta

195 g

Gröna linser

(Kan innehålla spår av: Gluten)

2 st

Rödbeta

100 g

Salladsmix

8 g

Za'atar

(Innehåller: Sesam)

50 g

Grekisk ost

(Innehåller: Mjölk)

2 st

Morot

1 st

Schalottenlök

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till dressing

¼ tsk

Socker till dressing

3 msk

Vatten till dressing

¼ tsk

Salt till tortillachips

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3638 kJ
Energi (kcal)870 kcal
Fett52.4 g
varav mättat14.3 g
Kolhydrater71.1 g
varav socker20.7 g
Protein23.2 g
Salt4.6 g

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna oskalad morot och rödbeta i 2 cm stora bitar.

Skär schalottenlök i 1 cm breda klyftor.

Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, spiskummin, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Blanda tahinidressing
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda yoghurt, majonnäs, vitlök, tahini, salt, socker och vatten i en liten skål.

Förbered za'atarchips
3

Skär tortillas i 2 cm stora fyrkanter.

Blanda tortillabitar, en skvätt olivolja, za'atar och salt i en stor skål.

Fördela tortillabitar på en ny plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

Tillsätt linser
4

Under tiden, häll av och skölj linser.

Tillsätt linser till plåten med grönsaker och vänd runt när det återstår 5 min av tillagningstiden.

Sätt samtidigt in za'atarchips i ugnen och rosta i 4–5 min, tills gyllene.

Blanda linssallad
5

Ta ut färdiga grönsaker och za'atarchips och låt dem svalna något.

Halvera citron.

Skölj salladsmix.

Blanda salladsmix, en skvätt citronsaft, salt och olivolja i en stor skål.

Vänd ner rostade grönsaker och linser i salladen precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp linssallad i skålar.

Ringla över tahinidressing.

Toppa med za'atarchips och smula över salladsost.

Strö over resterande za'atar från plåten.