Varm libanesisk linssallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm libanesisk linssallad

Varm libanesisk linssallad

med tahinidressing och krispiga za'atarchips

Den kulinariska resan går till Libanon, och vi överraskar med en massa spännande mat. Varm linssallad med kål, citron och kumminrostad morot, lök och rödbeta. Krispiga za'atarchips gör du själv av tortillas, olivolja och ljuvliga kryddor. Och så toppar vi med en svalkande tahinidressing, och smulad salladsost.

Taggar:
Enkel
Vegetarisk
Allergener:
Sesam
Senap
Ägg
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

25 g

Tahini

(Innehåller Sesam)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

2 st

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

150 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

4 g

Spiskummin, malen

1 st

Vitlöksklyfta

½ paket

Gröna linser

2 st

Rödbeta

100 g

Salladsmix

8 g

Za'atar

(Innehåller Sesam)

50 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

1 st

Rödlök

2 st

Morot

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till dressing

¼ tsk

Socker till dressing

3 msk

Vatten till dressing

¼ tsk

Salt till tortillachips

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3508 kJ
Energi (kcal)838 kcal
Fett48.3 g
varav mättat11.3 g
Kolhydrater74.5 g
varav socker22.8 g
Protein23.4 g
Salt4.8 g

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna oskalad morot och rödbeta i 2 cm stora bitar.

Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.

Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, spiskummin, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuk.

Gör tahinidressing
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda yoghurt, majonnäs, vitlök, tahini, salt, socker och vatten i en liten skål.

Förbered za'atarchips
3

Skär tortillas i 2 cm stora fyrkanter.

Blanda tortillabitar, lite olivolja, za'atar och salt i en stor skål.

Fördela tortillabitar på en ny plåt med bakplåtspapper, och ställ åt sidan.

Tillsätt linser
4

Under tiden, häll av och skölj linser.

Tillsätt linser till plåten med grönsaker, när det återstår 5 min av tillagningstiden, och blanda.

Sätt samtidigt in za'atarchips i ugnen, och baka i 4–5 min, tills gyllene.

Blanda linssallad
5

Ta ut färdiga grönsaker och za'atarchips, och låt dem svalna lite.

Halvera citron.

Skölj salladsmix.

Blanda salladsmix, en skvätt citronsaft, salt och olivolja i en stor skål.

Precis innan servering, tillsätt rostade grönsaker och linser till salladen, och blanda.

Servera
6

Lägg upp linssallad i skålar.

Ringla över tahinidressing.

Toppa med za'atarchips och smula över salladsost.