HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarm Kikärtsbowl
topBanner
Varm kikärtsbowl

Varm kikärtsbowl

med aromatisk pärlcouscous och pumpafrön

Här du ett recept som är perfekt om du vill förbereda maten i god tid, eller om du vill göra något extra av mat till en fantastisk picknick. Här lagar vi vackra pärlcouscous, som vi blandar med rostad zucchini & kikärtor. Vi toppar med grekisk salladsost, körsbärstomater, persilja och rostade pumpafrön, och så är picknicken fulländad!

Taggar:VegetariskSnabb
Allergener:glutensellerimjölkäggsenapsulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Panamat

20 g

Pumpafrön

220 g

Zucchini

1 st

Salladslök

½ paket

Kikärtor

170 g

Pärlcouscous

(Innehållergluten)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

½ st

Ekologisk citron

1 portionspåse

Bladpersilja

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

100 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

125 g

Körsbärstomater

4 g

Jorden Runt

(Innehållerägg, senap)

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten* (steg 3)

efter behov

Socker* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2813.74 kJ
Energi (kcal)672.5 kcal
Fett23.695 g
varav mättat11.9 g
Kolhydrater79.809 g
varav socker11.2 g
Protein29.1853 g
Salt3.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/ 200°C (varmluft). Hetta upp en stekpanna på medelhög värme. Rosta pumpafrön i 2-3 min, och ställ åt sidan på en tallrik. Skär zucchini i kvartar på längden, och finhacka. Skiva salladslök tunt. Häll av kikärtor [1/2 paket, 2P].

2

Placera zucchini på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en generös skvätt olivolja*, Jorden runt, en nypa salt* och peppar*. Placera kikärtor på den andra sidan av plåten. Blanda en generös skvätt olivolja*, Panamat, en generös nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15-17 min, eller tills kikärtorna är gyllene och zucchinin är mjuk.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i kastrullen på medelhög värme. Stek salladslök i 1-2 min. Tillsätt vatten* [4 dl | 8 dl] och grönsaksbuljong, och koka upp. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd. Häll av vattnet och lägg tillbaka pärlcouscous i kastrullen.

4

Grovhacka persilja. Riv citronzest och skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor. Blanda yoghurt [1/2 paket, 2P] och hälften av persiljan i en liten skål. Smaka av med en nypa salt* och peppar*.

5

Tillsätt en nypa citronzest, en skvätt citronjuice, en skvätt olivolja, hälften av zucchinin till kastrullen med pärlcouscous. Smula i hälften av salladsosten och blanda väl. Smaka av med salt* och peppar*. Halvera körsbärstomater. Blanda balsamvinäger och en nypa socker* i en skål. TIllsätt sedan körsbärstomater.

6

Lägg upp pärlcouscous i skålar. Toppa med zucchini, kikärtor, körsbärstomater, pumpafrön och resterande persilja. Smula över resterande salladsost. Ringla över yoghurtdressing och servera med citronklyftor.