Valnöt- och linssallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Valnöt- och linssallad

Valnöt- och linssallad

med apelsin och senapsdressing

Just nu slår vi ett stort slag för läckra, matiga sallader och introducerar dig till både klassiker och nya spännande kombinationer. Denna valnöts- och linssallad serveras varm och görs på ugnsrostad sötpotatis, färska apelsinbitar och spenat, och det är senapsdressingen som står för trevlig smakbrytning. Och vet du, salladen är också ett riktigt bra alternativ när du dukar upp till buffé.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

60

Spenat

75

Grekisk salladsost

1

Apelsin

450

Sötpotatis

1

Rödlök

20

Valnötter

1

Gröna linser

2

Vitlöksklyfta

1

Citron

1

Bladpersilja

12.5

Senap

(Innehåller Senap)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)248 kcal
Energi (kJ)1038 kJ
Fett7.98 g
varav mättat0.8 g
Kolhydrater21.3 g
varav socker1.4 g
Protein17.57 g
Salt1 g

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär sötpotatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Lägg sötpotatis och rödlök på en plåt med bakplåtspapperRingla över olivolja*, krydda med salt* och peppar* och blanda runt så att allt täcks. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills sötpotatisen är mjuk.

Förbered grönsaker
2

Grovhacka valnötter.  Häll av och skölj linserna i kallt vatten. Finhacka vitlök.Riv citronzest tills du har en generös nypa och dela citronen i klyftor. Skala och grovhacka apelsin. Grovhacka spenat och persilja. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Blanda senapsdressing
3

Blanda senap [1/2 paket, 2 pers], en generös skvätt citronjuice, en skvätt olivolja* och lite vatten* i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Rosta valnötter
4

Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme när det återstår ca 10 min av grönsakernas tillagningstid. Rosta valnötterna i 2-3 min, tills de är gyllene. För sedan över dem i en skål.

Blanda sallad
5

Hetta upp en ny skvätt olivolja* på medelhög värme. Tillsätt linser, vitlök och citronzest och fräs i 3-4 min, tills uppvämt. Rör om då och då. Häll över linserna i en stor salladsskål och blanda dem tillsammans med de rostade grönsakerna, apelsinbitar, spenat och persilja (spara lite till garnering). Häll över senapsdressingen och rör om.

Servera
6

Fördela linssallad mellan era tallrikar. Smula över salladsost och garnera med rostade valnötter och persilja. Servera med citronklyftor vid sidan av.