Upp- och nervänd ananaskaka
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Upp- och nervänd ananaskaka

Upp- och nervänd ananaskaka

6–8 portioner | med kokos och crème fraiche

Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här bak-kitet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga. Upp- och nervänd ananaskaka är ytterst populärt i USA och kännetecknas av ananasskivorna i botten, vilket ger ett vackert blickfång när man vänder den färdiga kakan. Vi strör rostad kokos på kakan och så är den redo att avnjutas.

Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Nötter
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid45 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 burk

Ananasskivor

30 g

Riven kokos

(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

600 g

Sockerkaksmix

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Nötter, Vete Kan innehålla Senap, Soja)

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)6176 kJ
Energi (kcal)1476 kcal
Fett75.8 g
varav mättat29.9 g
Kolhydrater172.2 g
varav socker21.2 g
Protein19.6 g
Salt1.9 g

Köksredskap

9x13" Baking Dish

Instruktioner

Rosta kokos
1

Värm ugnen till 190 °C/170 °C (varmluft).

Häll av vätska från ananas och torka av skivorna med hushållspapper.

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Rosta kokos tills gyllene, 2–3 min. Ställ åt sidan i en skål.

TIPS: Vi rekommenderar att du tar ut bakmixen från kylskåpet 30 min innan den ska användas.

Förbered kaka
2

Lägg bakplåtspapper i en rund bakform (20–22 cm i diameter) och strö över socker.

Placera ananas i ett lager i formen.

Grädda kaka
3

Blanda kakmix och hälften av kokos i en stor skål.

Häll kakmix över ananas och platta till med en slickepott.

Grädda i ugnen i 30–35 min.

TIPS: Använd en provsticka för att se om kakan är färdig, om stickan är torr är kakan färdig.

Servera
4

Vänd kakan på en tallrik, så att man kan se ananasen.

Strö resterande kokos över kakan.

Servera med crème fraiche.