topBanner
Ugnsstekt korv

Ugnsstekt korv

med rostade grönsaker, äpple och karamelliserad lök

Vi har alla en speciell middag vars aromer får oss att minnas och känna speciella ögonblick från förr. Vilken är din? Ugnsstekt korv får åtminstone oss att återuppleva barndomens svunna dagar i en nostalgisk resa tillbaka i tiden - kryddad med äpple, rödlök och salvia.

Allergener:mjölksulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Rödlök

2 st

Äpple

2 st

Morot

100 g

Spenat

500 g

Potatis

1 påse

Salvia

2 st

Lök

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

½ paket

Korv, gris/nötkött

Ingår inte i din leverans

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)

1 msk

Socker*

1 dl

Vatten*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4343 kJ
Energi (kcal)1038 kcal
Fett38 g
varav mättat17 g
Kolhydrater151 g
varav socker88 g
Protein18 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt din ugn på 200°C.

Kvarta rödlök. Halvera äpple, ta bort kärnhus och skär i klyftor. Ansa morot och potatis (skalning är valfritt) och skär båda i 3 cm stora bitar. Grovhacka salviabladen (kasta stjälken).

2

Placera rödlök, äpple, morot, potatis och salvia på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja och krydda med salt och peppar*.

Blanda och sprid sedan ut grönsakerna (och äpple) jämnt över plåten. Rosta på översta hyllan i ugnen, ca 20 min.

3

Skiva lök tunt.

Hetta upp smör* på en stekpanna på medelvärme i ca 5 min.

Tillsätt balsamvinäger, socker och vatten (se mängd i ingredienslistan). Låt sjuda i 10-15 min. Krydda med salt och peppar.

Rör om och håll sedan varm på låg värme - detta är din relish.

4

Ta ut bakplåten efter 20 min i ugnen. Vänd grönsaker och äpple och nästla in korvarna [1/2 paket, 2 pers] bland dem.

Sätt tillbaka plåten i ugnen och fortsätt rosta tills allt är gyllenbrunt och genomstekt, ca 10 min.

5

Ta ut bakplåten igen och strö spenat över grönsakerna och korvarna. Sätt tillbaka i ugnen i 1 min - spenaten kommer att slokna.

6

Ta ut plåten och rör om spenaten på plåten så att den riktigt sloknar.

Servera de rostade grönsakerna och korvarna på tallrikar. Toppa med din lökrelish.

Smaklig måltid!