Ugnsstekt kycklingfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsstekt kycklingfilé

Ugnsstekt kycklingfilé

med sesampotatis och rostad broccoli

Kyckling och potatis älskas av hela familjen, och i kväll kommer alla att jubla när tallrikarna sätts fram. De kommer nämligen att vara späckade med krispig kycklingfilé, rostad sesampotatis och rostad broccoli. Spännande tillbehör är krispig rucolasallad och krämig aioli!

Taggar:
Barnvänlig
Glutenfri
Lågkalori
Snabb
Allergener:
Ägg
Senap
Mjölk
Sesam
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

250 g

Broccoli

300 g

Kycklingbröstfilé

500 g

Potatis

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

40 g

Rucola

6 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2722 kJ
Energi (kcal)651 kcal
Fett27.3 g
varav mättat5.5 g
Kolhydrater50.8 g
varav socker7.2 g
Protein49.6 g
Salt1.5 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Förbered potatis
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). 

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Skölj rucola.

Rosta potatis
2

Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–30 min, eller tills gyllene.

Förbered grönsaker
3

Skär broccoli i stora buketter (dela även stjälken).

Blanda kyckling, lite olivolja, Jorden runt, en nypa salt och peppar i en skål. 

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

Rosta kyckling och broccoli
4

Ta ut plåten när det återstår 20 min av potatisens tillagningstid. Placera kyckling och broccoli bredvid potatisen [2 plåtar, 4P]. Blanda broccoli med lite olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 17–19 min, tills genomstekt.

Blanda sallad
5

Strö riven ost över kycklingen när det återstår 5 min av kycklingens tillagninstid. Rosta i ugnen resten av tiden, tills kycklingen är genomstekt och osten har smält.

Blanda rucola, balsamvinäger [1/2 paket, 2P] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en liten skål. Krydda med salt och peppar.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Lägg broccoli, potatis och kyckling på tallrikar. 

Strö sesamfrön över potatisen.

Servera med en klick aioli och rucolasallad.