Kyckling och potatis älskas av hela familjen, och i kväll kommer alla att jubla när tallrikarna sätts fram. De kommer nämligen att vara späckade med krispig kycklingfilé, rostad sesampotatis och rostad broccoli. Spännande tillbehör är krispig rucolasallad och krämig aioli!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
250 g
Broccoli
300 g
Kycklingbröstfilé
500 g
Potatis
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
40 g
Rucola
6 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
½ msk
Olivolja (steg 5)
Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft).
Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Skölj rucola.
Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–30 min, eller tills gyllene.
Skär broccoli i stora buketter (dela även stjälken).
Blanda kyckling, lite olivolja, Jorden runt, en nypa salt och peppar i en skål.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Ta ut plåten när det återstår 20 min av potatisens tillagningstid. Placera kyckling och broccoli bredvid potatisen [2 plåtar, 4P]. Blanda broccoli med lite olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 17–19 min, tills genomstekt.
Strö riven ost över kycklingen när det återstår 5 min av kycklingens tillagninstid. Rosta i ugnen resten av tiden, tills kycklingen är genomstekt och osten har smält.
Blanda rucola, balsamvinäger [1/2 paket, 2P] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en liten skål. Krydda med salt och peppar.
VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Lägg broccoli, potatis och kyckling på tallrikar.
Strö sesamfrön över potatisen.
Servera med en klick aioli och rucolasallad.