Servera familjen fläskytterfilé, som först bryns på stekpannan, och sen rostas till perfektion i ugnen. Spännande och vackert tillbehör är potatismos som får gyllene färg av morötter, och en krämig sås med lök, vitlök, champinjoner, rosmarin och brunsås. Vi serverar kvällens härligheter med en gurksallad med persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Fläskytterfilé
1 st
Gurka
200 g
Champinjoner
1 st
Vitlöksklyfta
½ st
Rosmarin
100 g
Brunsås
(Innehåller Mjölk)
1 st
Lök
1 st
Morot
500 g
Bakpotatis
1 portionspåse
Bladpersilja
3 msk
Mjölk till mos
½ tsk
Salt till mos
1 msk
Vatten till sås
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Krydda kött med en nypa salt och bryn det i 1-2 min per sida.
Placera kött på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 12-15 min.
Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Tärna potatis (oskalad) och morot (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Koka potatis och morot i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, och mosa potatis och morot tillsammans med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock för att hålla värmen.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Under tiden, grovhacka svamp.
Skär lök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Plocka och finhacka rosmarinblad.
Hetta upp olivolja i stekpannan på medelhög värme.
Stek lök och vitlök i 1-2 min, eller tills de har mjuknat.
Tillsätt svamp och rosmarin, och stek i 4-5 min, eller tills brynt.
Sänk till medelvärme, och tillsätt brunsås och vatten. Sjud i 2-3 min. Krydda med salt och peppar.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen blir för tjock.
Under tiden, grovhacka gurka.
Finhacka persilja.
Blanda gurka och persilja i en liten skål och krydda med peppar.
Skär kött i 2 cm breda skivor.
Lägg upp morot- och potatismos, kött, svampsås och gurksalsa på tallrikar.