Ugnsrostad fläskytterfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsrostad fläskytterfilé

Ugnsrostad fläskytterfilé

med honungsbakade grönsaker och rödvinssås

Spara denna rätt till helgen, och få en festlig kväll med utsökt mat! Ringla honung och olivolja över rotfrukterna och rosta i ugnen för en krispig utsida och ett mjukt inre. Bryn fläskytterfilé, och låt den sen rostas färdig i ugnen. Laga en ljuvlig rödvinssås med vitlök och färsk timjan. Så har vi snabbt och enkelt skapat en härlig festmåltid!

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Barnvänlig
Proteinrik
Allergener:
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Morot

2 st

Palsternacka

1 st

Lök

12.5 g

Honung

400 g

Småpotatis

300 g

Fläskytterfilé

1 st

Vitlöksklyfta

60 g

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

4 g

Kycklingbuljong

1 portionspåse

Timjan

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 4)

½ dl

Vatten (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)619 kcal
Energi (kJ)2589 kJ
Fett18.3 g
varav mättat8.3 g
Kolhydrater74.2 g
varav socker25 g
Protein39.4 g
Salt2.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta kött
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Krydda fläskytterfilé med salt*. Stek kött i 1-2 min per sida, eller tills brynt. Placera på en plåt med bakplåtspapper och rosta överst i ugnen i 12-13 min. Lägg över för att vila i ett foliepaket tills servering. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Koka potatis
2

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Tillsätt potatis till kastrullen med kokande vatten och koka i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Tillsätt en nypa salt*, och eventuellt en klick smör*. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

Rosta grönsaker
3

Skär morot och palsternacka (oskalad) i kvartar på längden. Skär lök i 2 cm klyftor. Placera morot, palsternacka och lök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, honung [1/2 paket, 2P], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar*. Rosta överst i ugnen tills de är mjuka och börjar karamelliseras, 15 min.

Koka sås
4

Finhacka eller pressa vitlök. Plocka timjanblad [2 kvistar | 4 kvistar]. Hetta upp stekpannan på medelvärme. Tillsätt smör* [1 msk | 2 msk], vitlök, timjanblad, rödvinssås, kycklingbuljong, vatten* [1/2 dl | 1 dl] och en nypa peppar*. Koka i 2-3 min. Tillsätt köttsaft från foliepaketet till såsen.

Tillsätt spenat
5

Skölj spenat. När grönsakerna är färdigrostade, tillsätt spenat och blanda tills mjuknat.

Servera
6

Skär kött i 3 cm skivor. Lägg upp potatis och kött på tallrikar. Skeda över rödvinssås. Servera med honungsrostade grönsaker.