Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Butternutpumpa har en mild och nötaktig smak som verkligen kommer fram när den ugnsrostas. I denna goda sidorätt får den sällskap av brynt smör med salvia, smulad getost och rostade hasselnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Butternutpumpa
1 g
Chiliflakes
100 g
Getost
(Innehåller Mjölk)
20 g
Hasselnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)
1 portionspåse
Salvia
½ msk
Olja till grönsaker
¼ tsk
Salt till grönsaker
2 msk
Smör till sås
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skala och halvera pumpa. Gröp ur kärnor och skär den i tunna klyftor.
Placera pumpa på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med chiliflakes, en nypa salt och peppar.
Rosta i 20–30 min, eller tills mjuk och gyllene.
Finhacka salvia.
Grovhacka hasselnötter.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta hasselnötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en skål.
Hetta upp smör i samma stekpanna på medelvärme i 2–3 min, tills det skummar och blir lätt brunaktigt.
Ta av från värme och rör ner salvia.
Smula getost.
Lägg upp pumpa på en stor tallrik.
Toppa med getost, brynt smör och hasselnötter.