Ugnsbakad pasta bolognese
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsbakad pasta bolognese

Ugnsbakad pasta bolognese

med nötfärs, mozzarella och gemsallad

.

Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

90

Sallad

1

Krossade tomater

3

Tex-Mex

250

Penne

½

Zucchini

1

Morot

1

Vitlöksklyfta

1

Lök

Nötfärs

Ingår inte i din leverans

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)76 kcal
Energi (kJ)316 kJ
Fett5.55 g
varav mättat3.7 g
Kolhydrater0.35 g
varav socker0 g
Protein6.15 g
Salt0.3 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten*. Häll i penne när det kokar. Koka i 11 min, eller tills ‘al dente’. Häll av vattnet i ett durkslag och häll sedan tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över en liten skvätt olja* så att pastan inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock.

2

Riv morot och zucchini [1/2 st, 2 pers]. Finhacka vitlök och lök.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelvärme. Fräs lök, vitlök och Hello Mexico kryddmix i 1-2 min. Tillsätt nötfärsen och stek i 2-3 min. Rör ner morötterna och zucchinin. Stek i ytterligare 5-6 min. Häll i krossade tomaterna i kastrullen och låt koka i 2-3 min tills såsen är varm. Smaksätt med salt* och peppar*.

4

När pastan är klar, häll över den i köttfärssåsen och rör om ordentligt. Ta fram en ugnsform och häll över pasta och kötfärssåsen. Strö över riven mozzarella [1/2 påse, 2 pers]. Gratinera i ugnen tills osten har smält och är gyllenbrun, 8-10 min.

5

Under tiden, skiva gemsalladen tunt och lägg den i en skål. Smaksätt med en skvätt olivolja*, salt* och peppar*.

6

Servera den ugnsbakade pasta bolognesen med salladen vid sidan av.