Samla familjen runt matbordet och bjud på en välsmakande middag som alla kommer att uppskatta! Det här är en sån där rätt som ger maximal utdelning med minimal ansträngning – vem gillar inte det? Vi ugnssteker BBQ-marinerad kyckling och rostar samtidigt potatis, rödlök och paprika med souvlakikrydda på samma plåt. Sedan vänder vi de rostade grönsakerna med färsk rucola och serverar hela härligheten med en krämig ranchdressing med gräddfil och gräslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
30 g
Spenat
4 g
Souvlaki-kryddmix
500 g
Potatis
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1 st
Rödlök
1 st
Paprika
1 portionspåse
Gräslök
½ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till dressing
¼ tsk
Salt till kött
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) och rödlök i 2 cm breda klyftor.
Tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Spara lite plats till kycklingen.
Blanda med olivolja, souvlakikrydda, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt
Under tiden, finhacka gräslök.
Blanda aioli, gräddfil, gräslök, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Placera kyckling på plåten när det återstår 17 min av grönsakernas tillagningstid.
Krydda den med salt och tillaga i ugnen i resterande tid, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Skölj spenat.
Vänd spenat med färdigrostade grönsaker när de har svalnat något.
Lägg upp rostade grönsaker på tallrikar och toppa med BBQ-kyckling.
Servera med en klick ranchdressing.