Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Rigatoni
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)
250 g
Blandfärs
4 g
Medelhavets Pärla
1 st
Tomat
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
4 g
Kycklingbuljong
50 g
Grönkål, skuren
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 portionspåse
Basilika
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 tsk
Salt (steg 3)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Koka pasta i 11-12 min eller tills 'al dente'. När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1 1/2 dl | 3 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta och ringla eventuellt över lite olivolja. TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.TIPS:‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek blandfärs, Medelhavets Pärla och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 4-5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. VIKTIGT: Blandfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Sänk värmen på stekpannan till medelvärme. Rör i grönkål, tomat, matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], Mamas favorit, kycklingbuljong, hälften av riven hårdost, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar, och sjud tills pastan är färdigkokt.
Lägg upp toskansk blandfärspasta i skålar och strö över resterande riven hårdost. Garnera med oreganoblad.