
Tuscan spiced mixed mince rigatoni
with green kale and fresh oregano
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1 paket
Rigatoni
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)
250 g
Blandfärs
4 g
Medelhavets Pärla
1 st
Tomat
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
4 g
Kycklingbuljong
50 g
Grönkål, skuren
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 portionspåse
Basilika
Ingår inte i din leverans
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 tsk
Salt (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Koka pasta i 11-12 min eller tills 'al dente'. När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1 1/2 dl | 3 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta och ringla eventuellt över lite olivolja. TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.TIPS:‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek blandfärs, Medelhavets Pärla och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 4-5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. VIKTIGT: Blandfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Sänk värmen på stekpannan till medelvärme. Rör i grönkål, tomat, matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], Mamas favorit, kycklingbuljong, hälften av riven hårdost, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar, och sjud tills pastan är färdigkokt.

Lägg upp toskansk blandfärspasta i skålar och strö över resterande riven hårdost. Garnera med oreganoblad.