Toscansk fläskkotlett i krämig sås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Toscansk fläskkotlett i krämig sås

Toscansk fläskkotlett i krämig sås

med smörstekt potatis och rucolasallad

Njut av en riktigt välsmakande middag med vår toscanska fläskkotlett i krämig sås. Denna rätt går snabbt att laga och bjuder också på smörstekt potatis och en enkel sallad med rucola, paprika och riven ost som ett grönt inslag.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Småpotatis

1 st

Basilika

1 st

Lök

1 st

Tomat

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Skivad fläskkotlett

1 g

Torkad oregano

17.5 g

Tomatpuré

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Kycklingbuljong

40 g

Rucola

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

1 st

Paprika

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

1 dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

1 msk

Smör till potatis

¼ tsk

Salt till potatis

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2992 kJ
Energi (kcal)715 kcal
Fett40 g
varav mättat25.7 g
Kolhydrater50.7 g
varav socker16 g
Protein37.5 g
Salt3.7 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och sätt åt sidan under lock.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, grovhacka lök och tomat.

Finhacka eller pressa vitlök.

Stek kött
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Tillsätt kött och lök och krydda med salt och en nypa peppar.

Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Laga sås
4

Tillsätt vitlök till pannan och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt tomat, oregano, tomatpuré, matlagningsgrädde, kycklingbuljong, vatten och salt.

Sjud i 3–4 min, eller tills såsen har tjocknat något.

Skölj rucola
5

Under tiden, skölj rucola.

Tärna paprika i 1 cm stora bitar.

Blanda paprika och rucola i en medelstor skål.

Finhacka basilika.

Hetta upp kastrullen med potatis på medelvärme och tillsätt smör, salt och en nypa peppar.

Stek i 2–3 min, eller tills potatis är lätt brynt.

Servera
6

Lägg upp kött, potatis och sallad på tallrikar.

Skeda sås över kött.

Toppa sallad med riven ost och potatis och sås med basilika.