Njut av en riktigt välsmakande middag med vår toscanska fläskkotlett i krämig sås. Denna rätt går snabbt att laga och bjuder också på smörstekt potatis och en enkel sallad med rucola, paprika och riven ost som ett grönt inslag.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400 g
Småpotatis
1 st
Basilika
1 st
Lök
1 st
Tomat
1 st
Vitlöksklyfta
250 g
Skivad fläskkotlett
1 g
Torkad oregano
17.5 g
Tomatpuré
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Kycklingbuljong
40 g
Rucola
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
1 st
Paprika
¼ tsk
Salt till kött
1 dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
1 msk
Smör till potatis
¼ tsk
Salt till potatis
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och sätt åt sidan under lock.
Under tiden, grovhacka lök och tomat.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Tillsätt kött och lök och krydda med salt och en nypa peppar.
Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Tillsätt vitlök till pannan och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt tomat, oregano, tomatpuré, matlagningsgrädde, kycklingbuljong, vatten och salt.
Sjud i 3–4 min, eller tills såsen har tjocknat något.
Under tiden, skölj rucola.
Tärna paprika i 1 cm stora bitar.
Blanda paprika och rucola i en medelstor skål.
Finhacka basilika.
Hetta upp kastrullen med potatis på medelvärme och tillsätt smör, salt och en nypa peppar.
Stek i 2–3 min, eller tills potatis är lätt brynt.
Lägg upp kött, potatis och sallad på tallrikar.
Skeda sås över kött.
Toppa sallad med riven ost och potatis och sås med basilika.