topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Turkisk kycklingbowl

Turkisk kycklingbowl

med granatäpple och persiljebulgur

En fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Kvällens spännande turkiska kycklingbowl innehåller marinerad kyckling, bulgur med lök, paprika och morot och persilja, och vackra granatäpplekärnor. Vi toppar vår härliga kycklingbowl med krämig yoghurt och färsk persilja.

Taggar:
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Vete
Gluten
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Morot

1 st

Paprika

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1 st

Rödlök

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

1 portionspåse

Bladpersilja

½ burk

Tomatpuré

½ st

Granatäpple

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

½ g

Chili flakes

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 3)

1 tsk

Socker (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 4)

½ msk

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)636 kcal
Energi (kJ)2661 kJ
Fett24.1 g
varav mättat7.9 g
Kolhydrater54.1 g
varav socker26 g
Protein44.8 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Marinera kyckling
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten [4 dl | 8 dl].

Tillsätt bulgur och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och koka på medelvärme i 9-10 min eller tills ‘al dente'.

Häll av vattnet, lägg tillbaka bulgur i kastrullen, och ställ åt sidan.

Blanda kyckling, Mamas favorit, olivolja [1 msk | 2 msk], yoghurt [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål. 

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

Förbered frukt och grönt
2

Under tiden, finhacka rödlök, morot och paprika.

Rulla granatäpple [1/2 st, 2P] med händerna så kärnorna lossnar, och dela den sen på mitten. Lossna kärnorna med händerna i en skål med vatten. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita fruktköttet från ytan och häll av vattnet.

TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa! 

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme. 

Stek lök, paprika och morot i 3-4 min.

Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P], socker [1 tsk I 2 tsk] och salt [1/2 tsk | 1 tsk], och stek i 1-2 min.

Blanda grönsaker och bulgur
4

Plocka persiljeblad.

Rör i stekta grönsaker och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i kastrullen med färdig bulgur.

Stek kyckling
5

Hetta upp smör [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelvärme. 

Stek kyckling och marinad i 4-5 min.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Lägg upp bulgur i skålar.

Toppa med kyckling och granatäpplekärnor.

Ringla över resterande yoghurt.

Garnera med persiljeblad och chili flakes [1/2 påse, 2P].