En fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Kvällens spännande turkiska kycklingbowl innehåller marinerad kyckling, bulgur med lök, paprika och morot och persilja, och vackra granatäpplekärnor. Vi toppar vår härliga kycklingbowl med krämig yoghurt och färsk persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Morot
1 st
Paprika
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
1 st
Rödlök
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
1 portionspåse
Bladpersilja
½ burk
Tomatpuré
½ st
Granatäpple
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
½ g
Chili flakes
4 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 3)
1 tsk
Socker (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 4)
½ msk
Smör (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten [4 dl | 8 dl].
Tillsätt bulgur och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och koka på medelvärme i 9-10 min eller tills ‘al dente'.
Häll av vattnet, lägg tillbaka bulgur i kastrullen, och ställ åt sidan.
Blanda kyckling, Mamas favorit, olivolja [1 msk | 2 msk], yoghurt [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Under tiden, finhacka rödlök, morot och paprika.
Rulla granatäpple [1/2 st, 2P] med händerna så kärnorna lossnar, och dela den sen på mitten. Lossna kärnorna med händerna i en skål med vatten. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita fruktköttet från ytan och häll av vattnet.
TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme.
Stek lök, paprika och morot i 3-4 min.
Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P], socker [1 tsk I 2 tsk] och salt [1/2 tsk | 1 tsk], och stek i 1-2 min.
Plocka persiljeblad.
Rör i stekta grönsaker och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i kastrullen med färdig bulgur.
Hetta upp smör [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelvärme.
Stek kyckling och marinad i 4-5 min.
VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Lägg upp bulgur i skålar.
Toppa med kyckling och granatäpplekärnor.
Ringla över resterande yoghurt.
Garnera med persiljeblad och chili flakes [1/2 påse, 2P].