HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTurkisk Kycklingbowl
topBanner
Turkisk kycklingbowl

Turkisk kycklingbowl

med granatäpple och persiljebulgur

En fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Kvällens spännande turkiska kycklingbowl innehåller marinerad kyckling, bulgur med lök, paprika och morot och persilja, och vackra granatäpplekärnor. Vi toppar vår härliga kycklingbowl med krämig yoghurt och färsk persilja.

Taggar:Under 650 kcalProteinrik
Allergener:VeteGlutenÄggMjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Morot

1 st

Paprika

85 g

Bulgur

(InnehållerVete, Gluten)

1 st

Rödlök

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Mamas Favorit

(InnehållerÄgg)

1 portionspåse

Bladpersilja

½ burk

Tomatpuré

½ st

Granatäpple

75 g

Yoghurt

(InnehållerMjölk)

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 4)

1 tsk

Socker (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 4)

½ msk

Smör (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)640 kcal
Energi (kJ)2678 kJ
Fett24.47 g
varav mättat7.9 g
Kolhydrater55.14 g
varav socker27.1 g
Protein45.19 g
Salt2.5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och koka på medelvärme i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet, lägg tillbaka bulgur i kastrullen, och ställ åt sidan.

Blanda kyckling, Mamas favorit, olivolja [1 msk | 2 msk], yoghurt [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en skål. Ställ åt sidan. 

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

2

Finhacka rödlök, vitlök och paprika. Skala och finhacka morot.

Rulla granatäpple [1/2 st, 2P] med händerna så kärnorna lossnar, och dela den sen på mitten. Lossna kärnorna med händerna i en skål med vatten, låt dem sjunka till botten och ta bort det vita fruktköttet från ytan. Häll av vattnet.

TIPS: Att lossa kärnorna i vatten förhindrar att köket blir rosa!

3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme.

Stek lök, paprika och morot i 3-4 min.

Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 30 sek.

Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och socker [1 tsk I 2 tsk], och stek i 1-2 min.

Finhacka persilja (spara några blad till garnering).

4

Rör i stekta grönsaker, persilja och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i kastrullen med bulgur.

 

5

Hetta upp smör [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelvärme.

Stek kyckling och marinad i 4-5 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

6

Lägg upp bulgur i skålar och toppa med kyckling och granatäpplekärnor.

Ringla över resterande yoghurt och garnera med sparade persiljeblad.