Skip to main content
Sallad på pärlkorn och rökt lax
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sallad på pärlkorn och rökt lax

Sallad på pärlkorn och rökt lax

med dilldressing, syltade grönsaker & avokado

Pärlkorn är ett gott alternativ till ris och fungerar fint som bas i sallader. Här får det extra smak av dill- och citrondressing och kombineras med rökt lax, syltade grönsaker och avokado i en smarrig och lättlagad sallad som toppas med gräddfil och färsk dill.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gerste
Gluten
Schwefeldioxide und Sulfite
Pesce
Milk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Pärlkorn

½ st

Rödlök

75 g

Rädisor

1 st

Gurka

12 ml

Vitvinsvinäger

1 st

Citron

1 st

Dill

1 st

Avokado

100 g

Kallrökt lax

75 ml

Gräddfil

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

2 msk

Olja till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3041 kJ
Energi (kcal)727 kcal
Fett37.8 g
varav mättat9 g
Kolhydrater63.1 g
varav socker4.9 g
Kostfiber13.5 g
Protein22.7 g
Salt3 g
Potassium28.8 mg
Calcium17.2 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Koka pärlkorn
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Rör i pärlkorn, sänk till medelvärme och sjud under lock i 20–25 min, eller tills ”al dente”.

TIPS: ”Al dente” betyder att pärlkorn är genomkokt, men att det fortfarande har tuggmotstånd.

Sylta grönsaker
2

Under tiden, skär gurka och rädisor i tunna skivor.

Halvera och skär rödlök i tunna skivor.

Finhacka dill.

Blanda vitvinsvinäger, socker, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Vänd rödlök, rädisor och gurka i lagen och ställ åt sidan.

Häll av lag innan servering.

Skär avokado
3

Halvera och kärna ur avokado.

Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor.

Blanda dressing
4

Halvera citron.

Blanda hälften av dillen, en skvätt citronsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Tillsätt dressing
5

Vänd pärlkorn med dill- och citrondressing när det har svalnat något.

Servera
6

Lägg upp pärlkorn i skålar på den ena sidan.

Lägg upp rökt lax, avokado och syltade grönsaker i sektioner på den andra sidan.

Ringla över gräddfil och garnera med resterande dill.