Pärlkorn är ett gott alternativ till ris och fungerar fint som bas i sallader. Här får det extra smak av dill- och citrondressing och kombineras med rökt lax, syltade grönsaker och avokado i en smarrig och lättlagad sallad som toppas med gräddfil och färsk dill.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Pärlkorn
½ st
Rödlök
75 g
Rädisor
1 st
Gurka
12 ml
Vitvinsvinäger
1 st
Citron
1 st
Dill
1 st
Avokado
100 g
Kallrökt lax
75 ml
Gräddfil
½ tsk
Socker till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
2 msk
Olja till dressing
¼ tsk
Salt till dressing
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Rör i pärlkorn, sänk till medelvärme och sjud under lock i 20–25 min, eller tills ”al dente”.
TIPS: ”Al dente” betyder att pärlkorn är genomkokt, men att det fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, skär gurka och rädisor i tunna skivor.
Halvera och skär rödlök i tunna skivor.
Finhacka dill.
Blanda vitvinsvinäger, socker, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Vänd rödlök, rädisor och gurka i lagen och ställ åt sidan.
Häll av lag innan servering.
Halvera och kärna ur avokado.
Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor.
Halvera citron.
Blanda hälften av dillen, en skvätt citronsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Vänd pärlkorn med dill- och citrondressing när det har svalnat något.
Lägg upp pärlkorn i skålar på den ena sidan.
Lägg upp rökt lax, avokado och syltade grönsaker i sektioner på den andra sidan.
Ringla över gräddfil och garnera med resterande dill.