Plocka fram din inre pizzabagare och bjud familjen eller gästerna på en riktig pangmiddag! Vi gräddar pizza med klassisk tomatsås och ost och toppar med prosciutto, rucola och tryffelolja. Vi hinner också svänga ihop två goda tillbehör – en smakrik tomatsallad och brynt broccolini.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Pizzadeg
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)
70 g
Tomatpuré
100 g
Riven gouda
(Innehåller: Mjölk)
50 g
Prosciutto
40 g
Rucola
8 ml
Tryffelolja
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
200 g
Broccolini
2 st
Tomat
1 st
Basilika
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
1 msk
Vatten till sås
1 tsk
Socker till sås
½ tsk
Salt till sås
1 msk
Olja till dressing
½ tsk
Socker till dressing
¼ tsk
Salt till dressing
¼ tsk
Salt till grönsaker
Värm ugnen till 250 °C/240 °C (varmluft).
Ta ut pizzadegen från kylen minst 10 min innan tillagning.
Strö generöst med vetemjöl över köksbänken.
Placera degen på ytan med mjöl och rulla ut degen med händerna (eller en kavel) tills den är 25 cm i diameter.
Om degen är svår att rulla ut kan du låta den vila i några minuter och försöka igen.
Lägg försiktigt över på en plåt med bakplåtspapper.
TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.
Under tiden, blanda tomatpuré, vatten, socker, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Skölj rucola.
Bre deg med tomatsås och toppa med gouda.
Ringla olivolja längs kanten på pizzan.
Grädda i ugnen i 12–13 min, eller tills gyllene och genomgräddad.
Under tiden, skär tomat i tunna skivor.
Blanda balsamvinäger, olivolja, socker, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Riv basilikablad i grova bitar.
Hetta upp en skvätt olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek broccolini i 5–6 min, eller tills mjuk. Krydda med salt och en nypa peppar.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till stekpannan för att framskynda tillagningsprocessen.
Lägg upp pizza på tallrikar och toppa med hälften av den finrivna osten, prosciutto, rucola och tryffelolja.
Fördela tomat i ett lager på en tallrik, ringla över balsamicodressing och garnera med basilika.
Servera broccolini på en ny tallrik och toppa med resterande finriven ost.