Rucolatoppad tryffel- och prosciuttopizza
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Rucolatoppad tryffel- och prosciuttopizza

med brynt broccolini, ost och tomatsallad

Plocka fram din inre pizzabagare och bjud familjen eller gästerna på en riktig pangmiddag! Vi gräddar pizza med klassisk tomatsås och ost och toppar med prosciutto, rucola och tryffelolja. Vi hinner också svänga ihop två goda tillbehör – en smakrik tomatsallad och brynt broccolini.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Pizzadeg

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

1 burk

Tomatpuré

100 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

50 g

Prosciutto

40 g

Rucola

8 ml

Tryffelolja

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

200 g

Broccolini

2 st

Tomat

1 portionspåse

Basilika

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Vatten till sås

1 tsk

Socker till sås

½ tsk

Salt till sås

1 msk

Olja till dressing

½ tsk

Socker till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

¼ tsk

Salt till grönsaker

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)8150 kJ
Energi (kcal)1948 kcal
Fett39.5 g
varav mättat14.2 g
Kolhydrater200.8 g
varav socker18.8 g
Protein64.4 g
Salt10.1 g

Instruktioner

1

Värm ugnen till 250 °C/250 °C (varmluft).

Strö ett tunt lager mjöl över arbetsytan och händerna.

Placera deg på den mjölade ytan. Rulla ut den med händerna eller en kavel och låt vila i minst 3 min.

TIPS: Ta ut pizzadegen från kylen minst 10 min innan du ska laga mat. Det är lättare att rulla ut degen när den nått rumstemperatur.

Blanda tomatsås
2

Under tiden, blanda tomatpuré, vatten, socker, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Skölj rucola.

3

Efter 3 min, rulla ut pizzadeg till ca 25 cm i diameter.

Lägg försiktigt över pizzabottnar på en plåt med bakplåtspapper.

Bre med tomatsås och toppa med gouda.

Ringla olivolja längs kanten på pizzan.

Grädda i ugnen i 12–13 min, eller tills brynt och genomstekt.

4

Under tiden, skär tomat i tunna skivor.

Blanda balsamvinäger, olivolja, socker, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Riv basilikablad i grova bitar.

5

Hetta pp en skvätt olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek broccolini i 5–6 min, eller tills mjuk. Krydda med salt och en nypa peppar.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till stekpannan för att framskynda tillagningsprocessen.

6

Lägg upp pizza på tallrikar och toppa med hälften av den finrivna osten, prosciutto, rucola och tryffelolja.

Fördela tomat i ett lager på en tallrik, ringla över balsamicodressing och garnera med basilika.

Servera broccolini på en ny tallrik och toppa med resterande finriven ost.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image