Plocka fram din inre pizzabagare och bjud familjen eller gästerna på en riktig pangmiddag! Vi gräddar pizza med klassisk tomatsås och ost och toppar med prosciutto, rucola och tryffelolja. Vi hinner också svänga ihop två goda tillbehör – en smakrik tomatsallad och brynt broccolini.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Pizzadeg
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
1 burk
Tomatpuré
100 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
50 g
Prosciutto
40 g
Rucola
8 ml
Tryffelolja
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
200 g
Broccolini
2 st
Tomat
1 portionspåse
Basilika
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 msk
Vatten till sås
1 tsk
Socker till sås
½ tsk
Salt till sås
1 msk
Olja till dressing
½ tsk
Socker till dressing
¼ tsk
Salt till dressing
¼ tsk
Salt till grönsaker
Värm ugnen till 250 °C/250 °C (varmluft).
Strö ett tunt lager mjöl över arbetsytan och händerna.
Placera deg på den mjölade ytan. Rulla ut den med händerna eller en kavel och låt vila i minst 3 min.
TIPS: Ta ut pizzadegen från kylen minst 10 min innan du ska laga mat. Det är lättare att rulla ut degen när den nått rumstemperatur.
Under tiden, blanda tomatpuré, vatten, socker, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Skölj rucola.
Efter 3 min, rulla ut pizzadeg till ca 25 cm i diameter.
Lägg försiktigt över pizzabottnar på en plåt med bakplåtspapper.
Bre med tomatsås och toppa med gouda.
Ringla olivolja längs kanten på pizzan.
Grädda i ugnen i 12–13 min, eller tills brynt och genomstekt.
Under tiden, skär tomat i tunna skivor.
Blanda balsamvinäger, olivolja, socker, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Riv basilikablad i grova bitar.
Hetta pp en skvätt olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek broccolini i 5–6 min, eller tills mjuk. Krydda med salt och en nypa peppar.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till stekpannan för att framskynda tillagningsprocessen.
Lägg upp pizza på tallrikar och toppa med hälften av den finrivna osten, prosciutto, rucola och tryffelolja.
Fördela tomat i ett lager på en tallrik, ringla över balsamicodressing och garnera med basilika.
Servera broccolini på en ny tallrik och toppa med resterande finriven ost.