Kvällens middag är inspirerad av det smakrika och färgglada karibiska köket. Vi drömmer oss bort till varma stränder med turkosfärgat vatten och bjuder på gyllenstekta räkor i en panering på panko, riven kokos och rostad lök som vi serverar med ingefärskryddade sesampommes. En sötsyrlig mangosalsa med tomat och lime och en klick krämig srirachamajonnäs ger en fin kontrast till räkor och pommes.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
1 st
Rostad lök
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Lime
1 portionspåse
Koriander
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
250 g
Kungsräkor
(Innehåller Kräftdjur Kan innehålla Kräftdjur)
1 st
Schalottenlök
1 st
Tomat
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
500 g
Potatis
100 g
Vegansk srirachamajonnäs
30 g
Riven kokos
(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
1 st
Mango
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till räkor
2 msk
Mjöl till panering
1
Ägg till panering
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Olja till stekning
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt, Ginger Ninja, sesamfrön och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
Grovhacka tomat.
Finhacka koriander.
Halvera lime.
Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 2 cm stora bitar.
Finhacka schalottenlök.
Blanda mango, tomat, koriander och schalottenlök i en medelstor skål och ställ åt sidan.
Banka rostad lök i påsen med en kötthammare eller kavel tills den är fint krossad.
Torka av räkor med hushållspapper och krydda med salt.
Lägg mjöl i en djup tallrik.
Vispa ägg med sojasås i en ny djup tallrik.
Blanda rostad lök, riven kokos och panko i en tredje djup tallrik.
Vänd räkor först i mjöl, sen i ägg och sist i panko. Ställ åt sidan på en tallrik.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek räkor i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Vänd ner olivolja, limesaft, salt och en nypa peppar i skålen med grönsaker.
Lägg upp pommes, räkor och sallad i skålar.
Servera med en klick srirachamajonnäs.