Tagliatelle Toscana-style
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tagliatelle Toscana-style

Tagliatelle Toscana-style

med zucchini, vitlök och basilika

We love roasted vegetables. And we love pasta. So then we thought, how about we combine the two and get a beautiful bowl of concentrated flavour! It needed a little something more and that’s why we added a fragrant, garlicky topping of pangrattato to finish it off. Now it's your turn to take it for a twirl!

Allergener:
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Krossade tomater, basilika

1

Röd paprika

1

Zucchini

1

Rödlök

250

Tagliatelle

(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)

½

Citron

2

Vitlöksklyfta

20

Finriven ost

1

Basilika

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4

Grönsaksbuljong

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)413 kcal
Energi (kJ)1729 kJ
Fett3.87 g
varav mättat1.1 g
Kolhydrater84.11 g
varav socker2 g
Protein14.69 g
Salt1.2 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull. Skala och dela rödlök i 1 cm breda klyftor. Skiva paprika tunt. Skär zucchini i tunna halvmånar. Placera rödlök, paprika och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen, 15-20 min.

2

Tillsätt tagliatelle i kastrullen med kokande vattnet. Koka i 3-4 min. Spara lite av pastavattnet* [2 dl, 2 pers | 4 dl, 4 pers] innan du häller av pastan. Häll tillbaka pastan i kastrullen tillsammans med en skvätt olja* och sätt åt sidan under lock.

3

Finriv citronzest [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers]. Riv parmesan. Finhacka vitlök och basilikablad (spara några blad till servering). VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek panko och parmesan under omrörning tills gyllenbrun, ca 2 min. Tillsätt citronzest och halva vitlöken. Stek tills doftande, 1 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan i en skål. TIPS: Krydda med extra citronzest efter smak.

5

Hetta upp ytterligare en skvätt olja* i stekpannan på medelhög värme. Tillsätt krossade tomater och resterande vitlök. Häll i pastavatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] och grönsaksbuljong. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*. Låt sedan såsen sjuda i 3-5 min. Sätt åt sidan och rör då i basilika och tagliatelle. TIPS: Häll i en extra skvätt pastavatten om såsen blir för tjock.

6

Fördela tagliatellen och tomatsås mellan era skålar. Toppa med rostade grönsaker, basilikablad, citron- och vitlökspangrattato.