HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Italiensk recept
Tagliatelle Toscana-Style

Tagliatelle Toscana-Style

med zucchini, citron- och vitlökspangrattato

Upplev en renässans i din matlagning med vår toscanska spaghetti som stoltserar med toner av röd tomat och fräsch basilika. Slut ögonen och se de grönskande dalarna av den italienska vildmarken framför dig när du inhalerar de mustiga aromerna av sydeuropeisk kokonst. Avsluta med ett täcke av parmesan och några droppar citron.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:äggglutenmjölkselleri
Tillagningstid40 minutes
SvårighetsgradNivå 1
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Rödlök

1 st

Röd paprika

1 st

Zucchini

250 g

Tagliatelle

(Innehållerägg, gluten)

½ st

Citron

2 st

Vitlöksklyfta

20 g

Parmesan

(Innehållermjölk)

1 påse

Basilika

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 paket

Krossade tomater, basilika

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Ingår inte i din leverans

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2439 kJ
Energi (kcal)583 kcal
Fett7 g
varav mättat3 g
Kolhydrater98 g
varav socker23 g
Kostfiber11 g
Protein25 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Förbered grönsaker
Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 200°C. Koka upp välsaltat vatten* i en stor kastrull. 

Skala och dela rödlök i 1 cm breda klyftor. Skiva paprika tunt. Halvera zucchini på längden och skiva tunt.

Placera paprika, zucchini och rödlök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja, en nypa salt och peppar*. Rosta i ugnen i 15-20 min.

Koka pasta
Koka pasta
2

Tillsätt tagliatelle i kastrullen med kokande vattnet. Koka i 3-4 min.

Spara lite av pastavattnet [2 dl | 4 dl] innan du häller av pastan.

Häll tillbaka pastan i kastrullen tillsammans med en skvätt olja* och sätt åt sidan.

Riv citron
Riv citron
3

Finriv citronens zest[1/4 tsk | 1/2 tsk]. Riv parmesan.

Finhacka vitlök och basilikablad (spara några blad till servering).

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Laga pangrattato
Laga pangrattato
4

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek panko ströbröd och parmesan under omrörning tills gyllenbrun, ca 2 min.

Tillsätt citronzest [1/4 tsk | 1/2 tsk] och halva vitlöken. Stek tills doftande, 1 min. Krydda med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan i en skål.

TIPS: Krydda extra med citronzest efter smak.

Laga tomatsås
Laga tomatsås
5

Hetta upp ytterligare en skvätt olja i stekpannan på medelhög värme. Tillsätt krossade tomater och resterande vitlök. Häll i pastavatten [1/2 dl | 1 dl] och grönsaksbuljong. Krydda med en nypa salt och peppar.

Låt sedan såsen sjuda i 3-5 min. Sätt åt sidan och rör då i basilika och tagliatelle. 

TIPS: Häll i en extra skvätt pastavatten om såsen är för tjock.

Servera
Servera
6

Fördela tagliatellen och tomatsås mellan era skålar. Toppa med rostade grönsaker, basilikablad, citron- och vitlökspangrattato.

Smaklig måltid!