Markiz Taintons tortillatoast på kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Markiz Taintons tortillatoast på kyckling

Markiz Taintons tortillatoast på kyckling

med cheddar, superfries och dipp

Dessa tortillatoasts är vår version av quesadillas, som är en supersmarrig mexikansk gatumatsklassiker som du enkelt lagar hemma i ditt eget kök. Vi fyller tortillabröd med kyckling, majs och cheddar och serverar dem gyllenstekta med pommes på palsternacka och morot och en rosa dippsås med ketchup och majonnäs.

Allergener:
Ägg
Senap
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklinginnerfilé

4 g

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

½ g

Majs

50 g

Cheddar-/goudamix, riven

(Innehåller Mjölk)

2 st

Morot

2 st

Palsternacka

2 st

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Smör till glaze

1 msk

Ketchup till dipp

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3573 kJ
Energi (kcal)854 kcal
Fett41.8 g
varav mättat13.7 g
Kolhydrater73.5 g
varav socker21.8 g
Protein48 g
Salt4.3 g

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skala palsternacka.

Skär morot (oskalad) och palsternacka i 2 cm breda stavar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 20–25, min eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Stek kyckling
2

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med Jorden Runt, salt och en nypa peppar.

Stek i 3–4 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Dela kyckling
3

Tillsätt smör till pannan och stek i 1 min.

Lägg över kyckling på en tallrik och riv den i mindre bitar med 2 gafflar.

Förbered tortillatoasts
4

Häll av majs.

Fördela kyckling, majs och ost på en tortillahalva.

Vik över den andra tortillahalvan till en halvmåne.

Upprepa med resterande tortillas.

Stek tortillatoasts
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärrme.

Stek 2 tortillatoasts åt gången i 1–2 min per sida, tills gyllene. Upprepa med resterande tortillatoasts.

Skär tortillatoasts i tre bitar innan servering.

Blanda ketchup och majonnäs i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp tortillatoasts och rotfruktspommes på tallrikar.

Servera med rosa dippsås vid sidan av.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image