Tortelloni i krämig paprikasås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tortelloni i krämig paprikasås

Tortelloni i krämig paprikasås

med spenat och portabello

Färsk tortelloni är en perfekt bas i snabba vardagsmiddagar. Den är färdig på ett kick och både fyllningen och tillbehören kan varieras. I kvällens recept använder vi svamptortelloni och serverar dessa små ljuvliga pastaknyten i en krämig och smakrik crème fraiche-sås med spenat, lök, vitlök, portabello och rökt paprikapulver.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Svamptortelloni

(Innehåller Gluten, Vete, Mjölk, Ägg Kan innehålla Soja, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Blötdjur, Senap, Selleri)

½ st

Lök

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

150 g

Portabello

4 g

Rökt paprikapulver

30 g

Spenat

1 st

Vitlöksklyfta

1 burk

Tomatpuré

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till grönsaker

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 dl

Sparat pastavatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3125 kJ
Energi (kcal)747 kcal
Fett43.2 g
varav mättat19.3 g
Kolhydrater66.1 g
varav socker12.3 g
Protein21.3 g
Salt3.3 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär lök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka svamp.

Skölj spenat.

Stek svamp
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp och lök i 4–6 min, tills mjuka och gyllene. Krydda med salt.

Koka pasta
3

Under tiden, koka pasta i 1–2 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Laga sås
4

Tillsätt vitlök, sojasås, tomatpuré och rökt paprikapulver till stekpannan med svamp. Stek i 30 sek, tills väldoftande.

Sänk till medelvärme och tillsätt crème fraiche och sparat pastavatten. Sjud i 1–2 min, tills såsen har tjocknat något.

Tillsätt pasta
5

Rör ner pasta och spenat i såsen precis innan servering.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen är för tjock.

Servera
6

Lägg upp tortelloni och sås i skålar.