Ge dig ut på Ho Chi Minh Citys myllrande gator och smaka en genuin vietnamesisk klassiker spetsad med mynta och koriander. Ägg och rödlök smälter i munnen och äventyret spetsas med en gnutta chili och vitlök. Observera att du behöver ha ägg hemma!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 portionspåse
Mynta & koriander
90 g
Sallad
1 st
Morot
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
20 g
Asiatisk dressing
st
Gurka
1 st
Gurka, piccolo
1 st
Röd chili
½ st
Rödlök
½ st
Vitlöksklyfta
250 g
Tofu
1 st
Baguette
2 st
Ägg
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Dela gemsallad i stora bitar. Skala morot. Skär både morot och gurka i tunna strimlor, ca 5 cm långa. Skiva rödlök [1/2 st, 2 pers] tunt.
Halvera baguette och dela den sedan på längden. Placera brödet på en plåt med bakplåtspapper. Värm i ugnen i 3-4 min.
Plocka och finhacka myntablad (kasta stjälkar). Finhacka koriander. Skiva chili tunt. TIPS: Inkludera chilikärnorna om du gillar stark mat.
Finhacka vitlök [1/2 st, 2 pers]. Blanda majonnäs, asiatisk dressing och vitlök i en skål.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek ägg* i 5 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Ringla soja på brödets ovandel och bre majonnäsdressingen på bottendelen. Skräddarsy din egna bánh mì sandwich med krispiga grönsaker, färska örter och stekt ägg. Toppa med lite chili för extra sting!