Thai-inspirerad curry- och svamprisotto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thai-inspirerad curry- och svamprisotto

Thai-inspirerad curry- och svamprisotto

med haricots verts och jordnötter

Risotto är en klassisk italiensk rätt, men i dag hämtar vi inspiration från Asien och lagar den med en thailändsk twist. Vi ersätter den traditionella buljongen med kokosmjölk och smaksätter risotton med röd currypasta. Riset får även sällskap av lök, vitlök, portobellosvamp och haricots verts och vi toppar vår krämiga risotto med färsk salladslök, jordnötter och en skvätt limesaft.

Taggar:
Plantbaserat
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Jordnötter
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150 g

Risottoris

1 st

Lime

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

150 g

Portabello

30 g

Röd currypasta

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Lök

150 g

Haricots verts

180 ml

Kokosmjölk

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

5 dl

Vatten till risotto

¼ tsk

Salt till svamp

½ tsk

Salt till risotto

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2388 kJ
Energi (kcal)571 kcal
Fett22.6 g
varav mättat14.7 g
Kolhydrater77.6 g
varav socker9 g
Protein13.6 g
Salt5.4 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Ansa och halvera haricots verts.

Tillsätt haricots verts till kastrullen och koka i 3–4 min, eller tills mjuka. Häll av vattnet och ställ åt sidan.

Finhacka lök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka svamp.

Skär salladslök i tunna skivor.

Blanda kokossås
2

Blanda kokosmjölk, grönsaksbuljong, sojasås och vatten i en stor skål.

Skär lime i klyftor.

Stek svamp
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök och vitlök i 1–2 min, eller tills mjuka.

Tillsätt svamp och salt och stek i 3–4 min, eller tills brynt.

Laga risotto
4

Tillsätt ris och currypasta och fräs i 1–2 min, eller tills lätt genomskinligt.

Rör i kokossås och koka upp. Sänk till medelvärme och sjud under regelbunden omrörning i 20–22 min, eller till såsen är absorberad och riset är ”al dente”.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om risotton verkar torr.

Hacka nötter
5

Under tiden, grovhacka jordnötter.

Vänd ner haricots verts i färdig risotto och sjud i 1–2 min. Ta av från värme.

Krydda med salt och en nypa peppar.

Servera
6

Lägg upp risotto i skålar.

Toppa med salladslök, jordnötter och pressad limesaft.