Ingen tackar väl nej till en mustig gryta där köttet simrat tills det blir helt mört? Men det kan vara svårt att få tiden att räcka till en vardagkväll. Med vår färdiga pulled beef slipper du vänta flera timmar på att din mexikanska chili ska bli färdig. Vi tillagar den i en smakrik sås med morot, lök, cajunkryddor, enchiladasås och ketchup och serverar den med ugnsrostad potatis. Mild avokado, krispig salladslök och riven gouda blir en perfekt topping.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Köttbuljong
1 st
Avokado
50 g
Enchiladasås
500 g
Potatis
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
50 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
½ st
Lök
1 st
Morot
1 st
Salladslök
300 g
Pulled beef
½ tsk
Salt till potatis
1 msk
Olja till stekning
1 msk
Ketchup till sås
¼ tsk
Salt till sås
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i så tunna skivor som möjligt och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och knaprig.
Finhacka lök.
Riv morot (oskalad) grovt.
Hetta upp olivolja i en kastrull på medelvärme.
Stek morot och lök i 3–4 min, eller tills mjuka.
Tillsätt Ay Cajun-ba och stek i ytterligare 1 min.
Tillsätt pulled beef (och sky från förpackningen) och köttbuljong och sjud under lock i 10–12 min.
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
Halvera och kärna ur avokado.Gröp ur med en sked, och tärna i 2 cm stora bitar. Krydda med en nypa salt.
Använd 2 gafflar för att riva köttet tills det är helt strimlat.
Rör ner enchiladasås och ketchup i pulled beef och sjud i 2–3 min, tills genomvarmt.
Smaka av med salt och en nypa peppar.
Lägg upp pulled beef-chili och potatis i skålar.
Toppa chili med avokado, salladslök och goudaost.