Italienskinspirerad kyckling och kaprissås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italienskinspirerad kyckling och kaprissås

Italienskinspirerad kyckling och kaprissås

med rucola- och ostsallad

Smaka på Italien med vår stekta kyckling i kaprissås. Den här rätten, som serveras med ris och en enkel morot- och rucolasallad med riven ost, är essensen av italiensk matlagning – enkel och god, med njutning i varje tugga!

Taggar:
Glutenfri
Comfort Food
Allergener:
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

2 g

Medelhavets Pärla

4 g

Kycklingbuljong

300 g

Kycklingbröstfilé

1 st

Vitlöksklyfta

30 g

Kapris

1 st

Citron

1 st

Bladpersilja

40 g

Rucola

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

¼ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till panering

2 msk

Mjöl till panering

2 msk

Smör till sås

1 dl

Vatten till sås

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Olja till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3459 kJ
Energi (kcal)827 kcal
Fett35.5 g
varav mättat13.8 g
Kolhydrater78.9 g
varav socker6 g
Protein47.2 g
Salt4.4 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris, Medelhavets Pärla och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered kyckling
2

Under tiden, lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.

Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Doppa kyckling i mjölblandningen och ställ åt sidan på en tallrik.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med salt.

Stek i 2 min per sida, eller tills brynt. Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga sås
4

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja i samma stekpanna (torka ur den först) på medelvärme.

Stek vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt kycklingbuljong och vatten. Sänk till medelvärme, tillsätt smör och kapris och sjud i 4–5 min.

Blanda sallad
5

Skölj rucola.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Blanda rucola, morot, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål. Vänd ner riven ost precis innan servering.

Grovhacka persilja.

Skär citron i klyftor.

Servera
6

Lägg upp kyckling, ris och sallad på tallrikar.

Toppa kyckling med sås och garnera med persilja och citronklyftor.