Smaka på Italien med vår stekta kyckling i kaprissås. Den här rätten, som serveras med ris och en enkel morot- och rucolasallad med riven ost, är essensen av italiensk matlagning – enkel och god, med njutning i varje tugga!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
2 g
Medelhavets Pärla
4 g
Kycklingbuljong
300 g
Kycklingbröstfilé
1 st
Vitlöksklyfta
30 g
Kapris
1 st
Citron
1 st
Bladpersilja
40 g
Rucola
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
1 st
Morot
3 dl
Vatten till ris
¼ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till panering
2 msk
Mjöl till panering
2 msk
Smör till sås
1 dl
Vatten till sås
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Olja till sås
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris, Medelhavets Pärla och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.
Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Doppa kyckling i mjölblandningen och ställ åt sidan på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt.
Stek i 2 min per sida, eller tills brynt. Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja i samma stekpanna (torka ur den först) på medelvärme.
Stek vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt kycklingbuljong och vatten. Sänk till medelvärme, tillsätt smör och kapris och sjud i 4–5 min.
Skölj rucola.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Blanda rucola, morot, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål. Vänd ner riven ost precis innan servering.
Grovhacka persilja.
Skär citron i klyftor.
Lägg upp kyckling, ris och sallad på tallrikar.
Toppa kyckling med sås och garnera med persilja och citronklyftor.