Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Taquitos är hoprullade tortillas som ofta fylls med kött och ost och sedan steks eller friteras. Vi använder texmexkryddad nötfärs och gruyère och serverar våra gyllenstekta taquitos med en klassiskt tomatsås att doppa i.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)
50 g
Riven gruyère
(Innehåller Mjölk)
5 g
Tex-Mex
225 g
Nötfärs
½ paket
Krossade tomater, vitlök & lök
½ g
Chiliflakes
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till tortilla
¼ tsk
Salt till dipp
¼ tsk
Socker till dipp
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt nötfärs, krydda med Tex-Mex och salt och stek i 4–5 min, eller tills brynt. Rör om då och då.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Fördela färs mellan tortillas och toppa med gruyère.
Rulla ihop tortillas stramt och placera dem med skarven neråt på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla taquitos med lite olja och grädda dem i ugnen i 10–12 min, tills de är gyllene och krispiga.
Under tiden, blanda krossade tomater, chiliflakes, socker, salt och en nypa peppar i en liten skål.
TIPS: 1) Mixa såsen för att göra den slätare. 2) Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp taquitos på ett serveringsfat och servera med tomatsås att doppa i.