HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTagliolini Toscana
topBanner
Tagliolini Toscana

Tagliolini Toscana

med zucchini, vitlök och basilika

Upplev en renässans i din matlagning med vår toscanska tagliolini som stoltserar med zucchini, vitlök och fräsch basilika. Slut ögonen och se de grönskande dalarna av den italienska vildmarken framför dig när du inhalerar de mustiga aromerna av sydeuropeisk kokonst. Avsluta med ett täcke av lagrad hårdost och några droppar citron.

Taggar:VegetariskUnder 650 kcal
Allergener:sellerimjölkägggluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Röd paprika

1 st

Zucchini

1 st

Rödlök

2 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

30 g

Basilika

1 paket

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Krossade tomater, vitlök & lök

Tagliolini

(Innehållerägg, gluten)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)876.5061 kJ
Energi (kcal)209.49 kcal
Fett1.693 g
varav mättat0.4 g
Kolhydrater36.1522 g
varav socker21.1 g
Protein7.781 g
Salt3.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Rivjärn
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft. Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull. Skär rödlök i 1 cm breda klyftor. Skär paprika i tunna strimlor. Skär zucchini i tunna halvmånar. Placera rödlök, paprika och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*, och krydda med salt* och peppar*. Rosta i ugnen, 15-20 min.

2

Tillsätt pasta i kastrullen med kokande vattnet. Koka i 2-3 min. Spara lite av pastavattnet* [1 dl | 2 dl] innan du häller av pastan. Häll tillbaka pastan i kastrullen tillsammans med en skvätt olivolja* och sätt åt sidan under lock.

3

Finhacka vitlök och basilikablad (spara lite till garnering). 

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek panko och riven hårdost under omrörning tills gyllene, ca 2 min. Tillsätt hälften av vitlöken och stek i 1 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan i en skål. 

5

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong, sparat pastavatten* och resterande vitlök. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*. Sjud i 3-5 min. Ta av stekpannan från värme och rör i basilika och pasta. TIPS: Häll i en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock

6

Fördela pasta och tomatsås mellan era skålar. Toppa med rostade grönsaker, basilika och vitlökspangrattato.