Upplev en renässans i din matlagning med vår toscanska tagliolini som stoltserar med zucchini, vitlök och fräsch basilika. Slut ögonen och se de grönskande dalarna av den italienska vildmarken framför dig när du inhalerar de mustiga aromerna av sydeuropeisk kokonst. Avsluta med ett täcke av lagrad hårdost och några droppar citron.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Grönsaksbuljong
1
Paprika
1
Zucchini
1
Rödlök
2
Vitlöksklyfta
20
Finriven ost
1
Basilika
30
Panko ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Krossade tomater, vitlök & lök
250
Tagliolini
Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft. Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull. Skär rödlök i 1 cm breda klyftor. Skär paprika i tunna strimlor. Skär zucchini i tunna halvmånar. Placera rödlök, paprika och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*, och krydda med salt* och peppar*. Rosta i ugnen, 15-20 min.
Tillsätt pasta i kastrullen med kokande vattnet. Koka i 2-3 min. Spara lite av pastavattnet* [1 dl | 2 dl] innan du häller av pastan. Häll tillbaka pastan i kastrullen tillsammans med en skvätt olivolja* och sätt åt sidan under lock.
Finhacka vitlök och basilikablad (spara lite till garnering).
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek panko och riven hårdost under omrörning tills gyllene, ca 2 min. Tillsätt hälften av vitlöken och stek i 1 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan i en skål.
Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong, sparat pastavatten* och resterande vitlök. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*. Sjud i 3-5 min. Ta av stekpannan från värme och rör i basilika och pasta. TIPS: Häll i en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock
Fördela pasta och tomatsås mellan era skålar. Toppa med rostade grönsaker, basilika och vitlökspangrattato.