topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tagliolini Toscana

Tagliolini Toscana

med zucchini, vitlök och basilika

Upplev en renässans i din matlagning med vår toscanska tagliolini som stoltserar med zucchini, vitlök och fräsch basilika. Slut ögonen och se de grönskande dalarna av den italienska vildmarken framför dig när du inhalerar de mustiga aromerna av sydeuropeisk kokonst. Avsluta med ett täcke av lagrad hårdost och några droppar citron.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Grönsaksbuljong

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

250 g

Tagliolini

1 st

Paprika

½ st

Zucchini

1 st

Rödlök

1 st

Ekologisk citron

2 st

Vitlöksklyfta

20 g

Finriven ost

1 portionspåse

Basilika

30 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)230 kcal
Energi (kJ)961 kJ
Fett2.2 g
varav mättat0.5 g
Kolhydrater37.5 g
varav socker22.5 g
Protein8 g
Salt3.6 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft. Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull. Dela rödlök i 1 cm breda klyftor. Kärna ur och skiva paprika tunt. Skär zucchini [1/2 st, 2 pers] i tunna halvmånar. Placera rödlök, paprika och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*, och krydda med salt* och peppar*. Rosta i ugnen, 15-20 min.

Koka pasta
2

Tillsätt pasta i kastrullen med kokande vattnet. Koka i 2-3 min, eller tills 'al dente'. Spara lite av pastavattnet* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] innan du häller av vattnet. Häll tillbaka pastan i kastrullen tillsammans med en skvätt olivolja* och sätt åt sidan under lock.

Riv citron
3

Finriv citronzest [1/2 st, 2 pers]. Finhacka vitlök och basilikablad (spara lite till garnering). 

Laga pangrattato
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek panko och riven hårdost under omrörning tills gyllene, ca 2 min. Tillsätt citronzest och hälften av vitlöken. Stek i 1 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan i en skål. TIPS: Krydda med extra citronzest efter smak.

Sjud tomatsås
5

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong, sparat pastavatten* och resterande vitlök. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*. Låt såsen sjuda i 3-5 min. Ta av stekpannan från värme och rör i basilika och pasta. TIPS: Häll i en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.

Servera
6

Fördela pasta och tomatsås mellan era skålar. Toppa med rostade grönsaker, basilika, citron- och vitlökspangrattato.