topBanner
Tagliolini

Tagliolini

med krämig pesto, tomat och zucchini

Slå dig till bords och rulla gaffeln full av färsk tagliolini och krämig pastasås, och känn smakerna av rostad tomat och zucchini, citron, vitlök och pikant pesto. En allt annat än basic pastarätt som du kastar ihop på nolltid!

Taggar:VegetariskSnabb
Allergener:mjölksellerisulfiterägggluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Citron, ekologisk

1 påse

Basilika

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

8 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Zucchini

2 st

Tomat

60 g

Pesto, grön

(Innehållermjölk, sulfiter)

20 g

Riven hårdost

(Innehållermjölk, ägg)

250 g

Tagliolini

(Innehållerägg, gluten)

Ingår inte i din leverans

0.15 dl

Vatten* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2774 kJ
Energi (kcal)663 kcal
Fett31 g
varav mättat11 g
Kolhydrater70 g
varav socker9 g
Kostfiber6 g
Protein21 g
Kolesterol0 mg
Salt6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Bakplåt
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär zucchini i halvmånar. Grovhacka tomat i 2 cm stora bitar. Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i ca 15 min, eller tills de är mjuka.

2

Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull. Finhacka eller pressa vitlök. Riv citronzest [1/4 tsk | 1/2 tsk] och dela citron i klyftor. Grovhacka basilika.

3

När det återstår ca 5 min av grönsakernas tillagningstid, koka pasta i 3-4 min eller tills den är 'al dente'. Spara lite pastavatten [1 msk | 2 msk], häll av resten och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över olivolja*.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök i 1 min. Tillsätt crème fraiche [1/2 paket, 2P], citronzest, grönsaksbuljong och pastavatten och rör om.

5

Sjud såsen i 1-2 min tills uppvärmd. Rör i pesto, ugnsrostad tomat och zucchini samt pastan. Blanda väl. Tillsätt en skvätt citronjuice och smaka av med en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela pasta och krämig pestosås med ugnsrostad tomat och zucchini mellan era tallrikar. Strö över riven ost och basilika. Servera med citronklyftor vid sidan av.