Tagliatelle Toscana-style
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tagliatelle Toscana-style

Tagliatelle Toscana-style

med zucchini, vitlök och basilika

Upplev en renässans i din matlagning med vår toscanska tagliatelle som stoltserar med zucchini, vitlök och fräsch basilika. Slut ögonen och se de grönskande dalarna av den italienska vildmarken framför dig när du inhalerar de mustiga aromerna av sydeuropeisk kokonst. Avsluta med ett täcke av parmesan och några droppar citron.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Citron

2

Vitlöksklyfta

20

Finriven ost

1

Basilika

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

300

Tomatsås

4

Grönsaksbuljong

1

Röd paprika

½

Zucchini

1

Rödlök

250

Tagliatelle

(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)413 kcal
Energi (kJ)1729 kJ
Fett3.87 g
varav mättat1.1 g
Kolhydrater84.11 g
varav socker2 g
Protein14.69 g
Salt1.2 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft. Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull. Dela rödlök i 1 cm breda klyftor. Kärna ur och skiva paprika tunt. Skär zucchini [1/2 st, 2 pers] i tunna halvmånar. Placera rödlök, paprika och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*, och krydda med salt* och peppar*. Rosta i ugnen, 15-20 min.

Koka pasta
2

Tillsätt tagliatelle i kastrullen med kokande vattnet. Koka i 3-4 min. Spara lite av pastavattnet* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] innan du häller av pastan. Häll tillbaka pastan i kastrullen tillsammans med en skvätt olivolja* och sätt åt sidan under lock.

Riv citron
3

Finriv citronzest. Finhacka vitlök och basilikablad (spara lite till garnering). VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Laga pangrattato
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek panko och riven hårdost under omrörning tills gyllene, ca 2 min. Tillsätt citronzest och hälften av vitlöken. Stek i 1 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan i en skål. TIPS: Krydda med extra citronzest efter smak.

Sjud tomatsås
5

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Tillsätt tomatsås, grönsaksbuljong, sparat pastavatten* och resterande vitlök. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*. Låt såsen sjuda i 3-5 min. Ta av stekpannan från värme och rör i basilika och tagliatelle. TIPS: Häll i en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.

Servera
6

Fördela tagliatellen och tomatsås mellan era skålar. Toppa med rostade grönsaker, basilika, citron- och vitlökspangrattato.