HelloFresh
Tagliatelle

Tagliatelle

med krämig pesto, tomat och zucchini

Slå dig till bords och rulla gaffeln full av härligt nykokt tagliatelle och krämig pastasås, och känn smakerna av rostad tomat och zucchini, citron, vitlök och pikant pesto. En allt annat än basic pastarätt som du kastar ihop på nolltid!

Taggar:VegetariskSnabb
Allergener:äggglutenmjölksellerisulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Zucchini

2 st

Tomat

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Citron

1 påse

Basilika

250 g

Tagliatelle

(Innehållerägg, gluten)

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

8 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

60 g

Pesto, grön

(Innehållermjölk, sulfiter)

20 g

Riven hårdost

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2743 kJ
Energi (kcal)656 kcal
Fett31 g
varav mättat12 g
Kolhydrater72 g
varav socker11 g
Kostfiber6 g
Protein21 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Skär zucchini i halvmånar. Grovhacka tomater i ca 2 cm stora bitar. Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda väl och rosta i ugnen i ca 15 min tills de är mjuka.

2

Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull.

Finhacka eller pressa vitlök.

Riv citronzest och dela citronen i klyftor.

Grovhacka basilika.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

3

När det återstår ca 5 min av grönsakernas tillagningstid, koka tagliatelle i 3-4 min eller tills den är al dente.

Spara lite pastavatten [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], häll av resten och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över olivolja*.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök i 1 min.

Tillsätt crème fraiche [1/2 paket, 2 pers], citronzest, grönsaksbuljong och pastavatten och rör om.

5

Låt såsen sjuda i 1-2 min tills uppvärmd.

Rör i pesto, ugnsrostad tomat och zucchini samt tagliatellen. Blanda väl.

Tillsätt en skvätt citronjuice och smaka av med en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela tagliatelle och krämig pestosås med ugnsrostad tomat och zucchini mellan era tallrikar.

Strö över riven ost och basilika. Servera med citronklyftor vid sidan av.