Sydamerikansk inspirerade svarta bönor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sydamerikansk inspirerade svarta bönor

Sydamerikansk inspirerade svarta bönor

med spiskummin och krispiga korianderchips

Ikväll reser vi med god aptit till Sydamerika! Kvällens rätt påminner lite om chili con carne, men bjuder på nya spännande ingredienser. Kidneybönor är utbytta med svarta bönor, och den härliga tomatsåsen innehåller selleri, morot och spiskummin. Vi lagar även spröda korianderchips, perfekta att doppa i såsen!

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Selleri
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Spiskummin, malen

4

Panamat

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

1

Svarta bönor

1

Bladselleri

(Innehåller Selleri)

1

Morot

1

Tomatpuré

1

Lök

4

Grönsaksbuljong

1

Vitlöksklyfta

1

Koriander

1

Salladslök

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Krossade tomater

2

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

½

Salt (steg 3)

2

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)716 kcal
Energi (kJ)2995 kJ
Fett17.01 g
varav mättat5.9 g
Kolhydrater98.54 g
varav socker22.4 g
Protein32.31 g
Salt5.4 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka selleri, morot (oskalad) och lök. Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka koriander. 

Fräs grönsaker
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs selleri, morot och lök i 3-4 min, eller tills det börjar mjukna. Tillsätt vitlök, tomatpuré, Panamat och spiskummin, och fräs i ytterligare 1 min. TIPS: Spiskummin har en kraftig smak, så börja eventuellt med att använda hälften!

Koka sås
3

Skölj svarta bönor. Tillsätt bönor, krossade tomater, grönsaksbuljong, salt* [0.5 tsk | 1 tsk] och vatten* [2 dl | 4 dl] till stekpannan. Koka upp, sänk till medelvärme och sjud i 8-10 min, eller tills det börjar tjockna något.

Gör korianderchips
4

Skär tortilla i 3 cm breda strimlor, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och strö över hälften av koriandern, en nypa salt* och peppar*. Vänd strimlorna och baka dem i ett lager i ugnen i 6-8 min, eller tills de är krispiga. Strö över hälften av mozzarella när det återstår 3 min av baktiden.

Tillsätt spenat
5

Skiva salladslök tunt. Skölj spenat. När bönorna har fått sjuda, blanda ner spenat och rör tills den har sloknat. Krydda med salt* och peppar* efter smak.

Servera
6

Lägg upp Sydamerikansk inspirerade svarta bönor i skålar. Garnera med salladslök, resterande mozzarella och koriander. Servera med korianderchips vid sidan av.