topBanner
Sweet chilimarinerat fläskkött

Sweet chilimarinerat fläskkött

med broccolini och jasminris

Mört fläskkött får fantastisk smak när det steks med sweet chilisås, sojasås, ingefära och limejuice. Läckra tillbehör är vitlöksstekt broccolini och perfekt kokt jasminris.

Taggar:SnabbUnder 600 kcal
Allergener:glutensojaselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 påse

Koriander

75 g

Broccolini

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

150 g

Jasminris

1 st

Lime, ekologisk

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

½ st

Ingefära

250 g

Fläskkotlett, skivad

1 st

Rödlök

1 st

Morot

40 g

Sweet chilisås

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2296 kJ
Energi (kcal)549 kcal
Fett8 g
varav mättat3 g
Kolhydrater85 g
varav socker18 g
Protein35 g
Salt4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* [3 dl | 6 dl] och grönsaksbuljong i en kastrull. Tillsätt ris, sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skär morot i 1/2 cm tunna stavar. Skiva rödlök tunt. Skär broccolini [1/2 påse, 2P] i 3 cm stora bitar.Finhacka vitlök. Riv ingefära [1/2 st, 2P]. Grovhacka koriander. Dela lime i klyftor. Tärna köttet i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot, rödlök och broccolini i 3-4 min. Tillsätt vitlök och stek i 1 min.

4

Blanda sweet chilisås, sojasås, ingefära och en generös skvätt limejuice medan du steker grönsakerna. Smaksätt grönsakerna med en nypa salt* och peppar*. Lägg över dem i en skål med lock för att hålla på värmen.

5

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek köttet i 4-5 min, eller tills genomstekt. Tillsätt såsen när det återstår 30 s av stektiden, och rör om tills den är uppvärm och ingefäran inte längre är “rå”.

6

Lägg upp ris och vitlöksstekta grönsaker i skålar. Skeda upp sweet chilimarinerat fläskkött och garnera med koriander. Servera med limeklyftor.