Gör grannarna gröna av avund med dofterna av en svart bönchii med toppad med färsk koriander, majssalsa, gräddfil serverat ovanpå fluffigt kokosris som smälter i munnen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Röd chili
4 g
Panamat
100 ml
Kokosmjölk
150 g
Majs
1 st
Rödlök
4 g
Grönsaksbuljong
(InnehållerSelleri)1 st
Tomat
75 g
Gräddfil
(InnehållerMjölk)150 g
Basmatiris
1 st
Morot
1 st
Vitlöksklyfta
1 paket
Svarta bönor
1 paket
Krossade tomater
1 portionspåse
Koriander
½ st
Ekologisk lime
2 dl
Vatten (steg 1)
½ dl
Vatten (steg 4)
efter behov
Smör (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 1)
Koka upp kokosmjölk [1/2 paket, 2P], vatten* [2 dl | 4 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en kastrull. Tillsätt ris, rör om och sätt på ett lock. Sänk till låg värme och sjud i 15 min. Ta av kastrullen från värmen med locket på, ställ åt sidan och låt vattnet absorberas i 10 min. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Häll av majs. Hetta upp en torr stekpanna på hög värme. Rosta majs i 4-5 min, eller tills den är gyllene och börjar få svarta prickar. Ta av stekpannan från värmen och lägg majsen i en salladsskål.
Finhacka rödlök - spara lite till salsan i steg 5. Finhacka eller pressa vitlök. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Skala och riv morot. Skölj bönor.
Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Fräs rödlök i 4-5 min. Tillsätt Panamat, vitlök och hälften av chilin. Fräs i 1-2 min. Tillsätt morot, bönor, krossade tomater, grönsaksbuljong och vatten* [1/2 dl | 1 dl]. Sjud i 5-7 min. Rör i en klick smör*, smaka av med salt* och peppar*.
Hacka koriander och tomat. Riv limezest [1/2 st, 2P] och dela sedan limen i klyftor. Blanda koriander, tomat, resterande chili och rödlök i skålen med majs. Smaksätt med limejuice, en nypa salt* och peppar*. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], limezest, en nypa salt* och peppar* i en skål.
Fördela kokosriset och böngrytan mellan era tallrikar. Skeda över majssalsa och toppa med en klick gräddfil. Servera med resterande limeklyftor.