HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSvart Bönchili
topBanner
Svart bönchili

Svart bönchili

med kokosris och majssalsa

Gör grannarna gröna av avund med dofterna av en svart bönchii med toppad med färsk koriander, majssalsa, gräddfil serverat ovanpå fluffigt kokosris som smälter i munnen.

Taggar:VegetariskStark
Allergener:sellerimjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Koriander

4 g

Kokosmjölk

½ st

Majs

1 paket

Rödlök

1 dl

Chili

Central American Style kryddmix

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Tomat

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Basmatiris

Morot

Vitlöksklyfta

Svarta bönor

Lime

Finkrossade tomater

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)559.6832 kJ
Energi (kcal)133.7675 kcal
Fett1.8735 g
varav mättat0.4 g
Kolhydrater19.8787 g
varav socker11.6 g
Protein4.8062 g
Salt1.9 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp kokosmjölk, vatten* (se ingredienslistan) och en nypa salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] i en kastrull. Tillsätt basmatiriset, sänk till låg värme och låt koka under lock i 15 min. Ta av kastrullen från värmen med locket på, ställ åt sidan i 10 min, eller tills vattnet absorberas.

2

Häll av majsen i en sil. Hetta upp en torr stekpanna på hög värme. Rosta majsen i 4-5 min, eller tills den är gyllene och börjar få svarta prickar. Ta av stekpannan från värmen och lägg majsen i en salladsskål.

3

Finhacka rödlök, lägg lite åt sidan till salsan i steg 5. Finhacka vitlök. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Skala och riv morot. Skölj svarta bönor i en sil under kallt vatten.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Fräs rödlök i 4-5 min. Tillsätt Central American Style kryddmix (stark!), vitlök och hälften av chilin (stark!) och fräs i 1-2 min. Tillsätt morot, svarta bönor, krossade tomater, grönsaksbuljong och vatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers]. Låt sjuda i 5-7 min. Rör i en klick smör*, en nypa salt* och peppar*.

5

Hacka koriander och tomat. Riv limezest och dela limen i klyftor. Blanda koriander, tomater, resterande chili (stark!) och rödlök i skålen med majs. Smaksätt med limejuice, en nypa salt* och peppar*. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2 pers], limezest, en nypa salt* och peppar* i en skål. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba limen innan du river zesten.

6

Fördela kokosriset och böngrytan mellan era tallrikar. Skeda över majssalsa och toppa med en lenande klick gräddfil. Servera med resterande limeklyftor.