topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Svart bönchili

Svart bönchili

med kokosris och majssalsa

Gör grannarna gröna av avund med dofterna av en svart bönchii med toppad med färsk koriander, majssalsa, gräddfil serverat ovanpå fluffigt kokosris som smälter i munnen.

Taggar:
Vegetarisk
Stark

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Koriander

250

Kokosmjölk

1

Majs

1

Rödlök

½

Röd chili

8

Panamat

4

Grönsaksbuljong

1

Tomat

75

Gräddfil

100

Basmatiris

1

Morot

1

Vitlöksklyfta

1

Svarta bönor

½

Lime

1

Krossade tomater

Ingår inte i din leverans

1

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)134 kcal
Energi (kJ)560 kJ
Fett1.87 g
varav mättat0.4 g
Kolhydrater19.88 g
varav socker11.6 g
Protein4.81 g
Salt1.9 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp kokosmjölk, vatten* (se ingredienslistan) och en nypa salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] i en kastrull. Tillsätt basmatiriset, sänk till låg värme och låt koka under lock i 15 min. Ta av kastrullen från värmen med locket på, ställ åt sidan i 10 min, eller tills vattnet absorberas.

Rosta majs
2

Häll av majsen i en sil. Hetta upp en torr stekpanna på hög värme. Rosta majsen i 4-5 min, eller tills den är gyllene och börjar få svarta prickar. Ta av stekpannan från värmen och lägg majsen i en salladsskål.

Förbered grönsaker
3

Finhacka rödlök, lägg lite åt sidan till salsan i steg 5. Finhacka vitlök. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Skala och riv morot. Skölj svarta bönor i en sil under kallt vatten.

Stek grönsaker
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Fräs rödlök i 4-5 min. Tillsätt Central American Style kryddmix (stark!), vitlök och hälften av chilin (stark!) och fräs i 1-2 min. Tillsätt morot, svarta bönor, krossade tomater, grönsaksbuljong och vatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers]. Låt sjuda i 5-7 min. Rör i en klick smör*, en nypa salt* och peppar*.

Laga salsa
5

Hacka koriander och tomat. Riv limezest och dela limen i klyftor. Blanda koriander, tomater, resterande chili (stark!) och rödlök i skålen med majs. Smaksätt med limejuice, en nypa salt* och peppar*. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2 pers], limezest, en nypa salt* och peppar* i en skål. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba limen innan du river zesten.

Servera
6

Fördela kokosriset och böngrytan mellan era tallrikar. Skeda över majssalsa och toppa med en lenande klick gräddfil. Servera med resterande limeklyftor.