topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Svamprisotto

Svamprisotto

med oreganoäpplen

Null

Allergener:
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid45 minuter
40 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

Grönsaksbuljong

1

Lök

1

Vitlöksklyfta

1

Morot

200

Skogschampinjoner

150

Risottoris

20

Finriven ost

1

Äpple

1

Oregano

20

Hasselnötter

(Innehåller Nötter)

12

Vitvinsvinäger

Ingår inte i din leverans

Olivolja

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)359 kcal
Energi (kJ)1500 kJ
Fett9.85 g
varav mättat0.9 g
Kolhydrater59.26 g
varav socker0.5 g
Protein6.58 g
Salt0.1 g

Instruktioner

1

Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna morot till små kuber (0,5x0,5 cm). Tärna även svamp (1x1 cm). Fräs vitlök, lök, och morot i en stor stekpanna med en skvätt olja* i 3 min. Tillsätt svamp och fräs i ytterligare 3 min.

2

Häll sedan i risottoris och grönsaksbuljong, och fräs i 1 min. Blanda i 100 ml vatten* och låt sjuda. Späd med vatten allteftersom riset sugit åt sig vätskan, ca 100 ml per gång. Fortsätt tills riset är färdigkokt. Tips: För en autentisk italiensk matupplevelse kan du även använda vitt vin istället för vatten.

3

Finriv parmesan och sätt åt sidan.

4

Tärna äpple i små kuber. Plocka och finhacka oreganoblad, stjälken ska inte användas.

5

Hacka hasselnötter och blanda med äpple och oregano i en salladsskål. Smaksätt med en skvätt vitvinsvinäger, salt och peppar*.

6

Strö parmesan över risotton och servera med oreganoäpplen.