topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Svamppizza

Svamppizza

med spenat och tomatsallad

Alla älskar pizza, och som tur är så behöver man aldrig tröttna på pizza, eftersom man kan variera dem så mycket. Här bjuder vi på en superspännande svamppizza med krämig spenatsås och mozarella. Den sötsura tomatsalladen med balsamvinäger är ett perfekt tilbehör.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Vitlöksflörter

2

Tomat

200

Champinjoner

15

Balsamvinäger

1

Vitlöksklyfta

100

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

½

Basilika

1

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Pizzadeg

(Innehåller Vete, Gluten)

Ingår inte i din leverans

¼

Socker (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)989 kcal
Energi (kJ)4138 kJ
Fett42.99 g
varav mättat23 g
Kolhydrater98.92 g
varav socker8.7 g
Protein33.68 g
Salt4.2 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft, och sätt in en bakplåt (två plåtar för 4 personer). Skiva svamp tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Plocka av några basilikablad, och finhacka resten [1/2 påse, 2P]. Skölj spenat.

Stek grönsaker
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt svamp och vitlök, och krydda med salt* och peppar*. Stek i 3-4 min tills gyllene.

Koka spenatsås
3

Tillsätt crème fraiche, hackad basilika och Vitlöksflörter till stekpannan. Sjud i 1 min. Tillsätt spenat och låt den slokna, 2-3 min. Krydda med salt* och peppar* efter smak.

Baka pizza
4

Rulla ut pizzadegen och det medföljande bakplåtspapperet. Ta ut plåten/arna från ugnen. Placera pizzadeg försiktigt på plåten. Bre ut spenatsås på pizzan, lämna 1 cm kant. Strö över mozzarella. Baka pizza tills brödet är gyllene och osten bubblar, 10-15 min.

Blanda tomatsallad
5

Skär tomat i smala klyftor. Blanda dem med balsamvinäger och socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Servera
6

Toppa pizza med basilikablad och servera med tomatsallad.