Alla älskar pizza, och som tur är så behöver man aldrig tröttna på pizza, eftersom man kan variera dem så mycket. Här bjuder vi på en superspännande svamppizza med krämig spenatsås och mozarella. Den sötsura tomatsalladen med balsamvinäger är ett perfekt tilbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Vitlöksflörter
2
Tomat
200
Champinjoner
15
Balsamvinäger
1
Vitlöksklyfta
100
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
½
Basilika
1
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1
Pizzadeg
(Innehåller Vete, Gluten)
¼
Socker (steg 5)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft, och sätt in en bakplåt (två plåtar för 4 personer). Skiva svamp tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Plocka av några basilikablad, och finhacka resten [1/2 påse, 2P]. Skölj spenat.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt svamp och vitlök, och krydda med salt* och peppar*. Stek i 3-4 min tills gyllene.
Tillsätt crème fraiche, hackad basilika och Vitlöksflörter till stekpannan. Sjud i 1 min. Tillsätt spenat och låt den slokna, 2-3 min. Krydda med salt* och peppar* efter smak.
Rulla ut pizzadegen och det medföljande bakplåtspapperet. Ta ut plåten/arna från ugnen. Placera pizzadeg försiktigt på plåten. Bre ut spenatsås på pizzan, lämna 1 cm kant. Strö över mozzarella. Baka pizza tills brödet är gyllene och osten bubblar, 10-15 min.
Skär tomat i smala klyftor. Blanda dem med balsamvinäger och socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Toppa pizza med basilikablad och servera med tomatsallad.