topBanner
Svamppizza

Svamppizza

med spenat och tomatsallad

Alla älskar pizza, och som tur är så behöver man aldrig tröttna på pizza, eftersom man kan variera dem så mycket. Här bjuder vi på en superspännande svamppizza med krämig spenatsås och mozarella. Den sötsura tomatsalladen med balsamvinäger är ett perfekt tilbehör.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölkglutensulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

200 g

Champinjoner

1 st

Vitlöksklyfta

1 påse

Spenat

150 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

1 st

Pizzadeg

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av mjölk)

100 g

Mozzarella

(Innehållermjölk)

½ påse

Basilika

2 st

Tomat

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

4 g

Vitlöksflörter

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Socker* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4144 kJ
Energi (kcal)990 kcal
Fett43 g
varav mättat23 g
Kolhydrater99 g
varav socker9 g
Kostfiber4 g
Protein34 g
Kolesterol0 mg
Salt4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Bakplåt
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft, och sätt in en stor bakplåt (två plåtar för 4 personer). Skiva svamp tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Plocka av några basilikablad, och finhacka resten [1/2 påse, 2P]. Skölj spenat.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt svamp och vitlök, och krydda med salt* och peppar*. Stek i 3-4 min tills gyllene.

3

Tillsätt crème fraiche, hackad basilika och Vitlöksflörter till stekpannan. Sjud i 1 min. Tillsätt spenat och låt den slokna, 2-3 min. Krydda med salt* och peppar* efter smak.

4

Rulla ut pizzadegen och det medföljande bakplåtspapperet. Ta ut plåten/arna från ugnen. Placera pizzadeg försiktigt på plåten. Bre ut spenatsås på pizzan, lämna 1 cm kant. Strö över mozzarella. Baka pizza tills brödet är gyllene och osten bubblar, 10-15 min.

5

Skär tomat i smala klyftor. Blanda dem med balsamvinäger och socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk].

6

Toppa pizza med basilikablad och servera med tomatsallad.