Det här är vardagsmat när den är som bäst – snabb, enkel och supergod! Vi vänder spaghetti i en krämig misosås med vitlökskryddad nötfärs och serverar denna smarriga pastarätt garnerad med färsk salladslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
225 g
Nötfärs
200 g
Champinjoner
1 st
Vitlöksklyfta
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
180 g
Spaghetti
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
1 st
Salladslök
30 g
Misopasta
(Innehåller: Soja, Gluten, Vete)
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller: Soja)
4 g
Kycklingbuljong
2 dl
Sparat pastavatten
¼ tsk
Salt till kött
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Finhacka eller pressa vitlök.
Tillsätt nötfärs och vitlök, krydda med salt och stek i 4–5 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Under tiden, skär svamp och salladslök i tunna skivor.
Tillsätt svamp, matlagningsgrädde, sparat pastavatten, kycklingbuljong, misopasta och worcestershiresås till pannan med färs. Sjud i 2–3 min.
Vänd ner pasta i såsen.
Lägg upp nötfärspasta i djupa skålar.
Garnera med salladslök.