Snabb och krämig miso- och nötfärspasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Snabb och krämig miso- och nötfärspasta

med champinjoner och salladslök

Det här är vardagsmat när den är som bäst – snabb, enkel och supergod! Vi vänder spaghetti i en krämig misosås med vitlökskryddad nötfärs och serverar denna smarriga pastarätt garnerad med färsk salladslök.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Comfort Food
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

200 g

Champinjoner

1 st

Vitlöksklyfta

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

180 g

Spaghetti

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

1 st

Salladslök

30 g

Misopasta

(Innehåller: Soja, Gluten, Vete)

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller: Soja)

4 g

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

2 dl

Sparat pastavatten

¼ tsk

Salt till kött

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3525 kJ
Energi (kcal)842 kcal
Fett45 g
varav mättat27.2 g
Kolhydrater77.8 g
varav socker10.3 g
Protein40.8 g
Salt3.9 g

Instruktioner

1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. 

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

2

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Finhacka eller pressa vitlök.

Tillsätt nötfärs och vitlök, krydda med salt och stek i 4–5 min, eller tills brynt. 

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

3

Under tiden, skär svamp och salladslök i tunna skivor.

Tillsätt svamp, matlagningsgrädde, sparat pastavatten, kycklingbuljong, misopasta och worcestershiresås till pannan med färs. Sjud i 2–3 min.

Vänd ner pasta i såsen.

4

Lägg upp nötfärspasta i djupa skålar.

Garnera med salladslök.