Upplev en förstklassig middagsupplevelse hemma med vårt stekta ankbröst som serveras med hasselbackspotatis, apelsin- och fänkålssallad och körvelsås. I den här premiumrätten kombineras högkvalitativa ingredienser med enkla steg för steg-anvisningar, så att du kan laga en måltid som är både imponerande och välsmakande.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
340 g
Ankbröst, sous vide
1 st
Apelsin
½ st
Fänkål
500 g
Potatis
1 st
Körvel
60 g
Salladsmix
150 ml
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Salt till kött
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Ta fram ankbröst så det blir rumstempererat.
Placera några potatisar i taget mellan två träskedar på en skärbräda. Skär dem i tunna skivor, men inte helt igenom. Upprepa med resterande potatis.
Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. Vänd potatisen så den skårade sidan är uppåt.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, finhacka körvel.
Blanda körvel, crème fraiche och en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Skölj salladsmix.
Halvera fänkål och använd en potatisskalare för att skala den på längden.
Finhacka den innersta delen som kan vara svår att skala. Kasta stjälken.
Skär bort botten och toppen på apelsinen och skär sedan bort skalet runt om. Halvera den, ta bort eventuella kärnor och skär den ena halvan i 1 cm tjocka skivor.
Blanda fänkål, apelsinskivor och salt i en medelstor skål. Pressa över saft från resterande apelsinhalva och ställ åt sidan.
Använd en vass kniv för att skära ett X-mönster i ankskinnet. Torka av med hushållspapper och krydda med salt.
Placera ankbröst i en kall panna med skinnsidan ner och värm till hög värme. Stek med skinnsidan ner i 3 min, tills skinnet är gyllene och sprött.
Sänk till medelvärme, vänd ankbröst och stek i ytterligare 1 min, eller tills genomvarmt.
TIPS: När du placerar ankbröstet i en kall panna som hettas upp blir skinnet krispigt och inget extra fett behövs.
Skär ankbröst i tunna skivor precis innan servering.
Vänd ner salladsmix i skålen med fänkål och apelsin.
Lägg upp potatis, sallad och ankbröst på tallrikar.
Servera med körvelsås.