"Sticky" sweet chili-stekta vegostrimlor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
"Sticky" sweet chili-stekta vegostrimlor

"Sticky" sweet chili-stekta vegostrimlor

med gurksallad och sesammajonnäs

Har du testat vegokebab? Det är plantbaserade bitar som går supersnabbt att tillaga och kan smaksättas med valfria kryddor. I dag väljer vi sriracha, sweet chilisås, vitlök, soja och ketchup som ger kebaben både smak och en härlig, lite klibbig konsistens. Vi kokar ris att servera som tillbehör och gör en syrlig gurksallad med morot och lime. Sesammajonnäs, sesamfrön och färsk koriander fulländar middagen.

Taggar:
Supersnabb
Allergener:
Senap
Ägg
Sesam
Soja
Vete
Gluten
Havre

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

50 g

Vegansk sesammajonnäs

(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten)

1 portionspåse

Koriander

1 st

Lime

150 g

Jasminris

1 st

Gurka

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Vitlöksklyfta

40 g

Sweet chilisås

200 g

Vegansk kebab

(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)

1 st

Morot, Julienne

20 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till sallad

1 msk

Ketchup till sås

¼ tsk

Salt till vegoprotein

1 msk

Smör till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3534 kJ
Energi (kcal)845 kcal
Fett41.6 g
varav mättat56.4 g
Kolhydrater91.5 g
varav socker22.2 g
Protein24.9 g
Salt8.2 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta sedan av kastrullen från värme.

Blanda sallad
2

Under tiden, grovhacka gurka.

Finhacka eller pressa vitlök.

Halvera lime.

Blanda morot, gurka, limesaft, salt och olivolja i en stor skål och ställ åt sidan.

Blanda sriracha, sweet chilisås, vitlök, sojasås och ketchup i en liten skål.

Stek vegokebab
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegokebab med salt och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynt.

Tillsätt smör och Ginger Ninja och stek i 30 sek, tills väldoftande och smöret har smält.

Tillsätt sweet chili-blandning, vänd runt och ta av från värme.

Servera
4

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med gurksallad, vegokebab och sesamfrön.

Servera med en klick sesammajonnäs och garnera med rivna korianderblad.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image