Harissa är en nordafrikansk kryddblandning med härlig hetta. I kväll får den smaksätta kycklingen i en snabb och enkel rätt som blir en garanterad hit på middagsbordet. Medan kycklingen steks kokar vi bulgur och gör en krämig äppelslaw med kål, tranbär, gräddfil och majonnäs. Vi vänder kycklingen i sweet chilisås och rör ner persilja och citronsaft i bulguren, och så är middagen serverad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Citron
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
280 g
Kycklinginnerfilé
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
150 g
Kålmix
4 g
Kycklingbuljong
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
20 g
Tranbär
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
40 g
Sweet chilisås
1 st
Äpple
4 g
Harissakrydda
1 portionspåse
Bladpersilja
2.5 dl
Vatten til bulgur
¼ tsk
Salt till bulgur
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till slaw
1 msk
Olja till bulgur
Koka upp en kastrull med vatten.
Rör i bulgur, kycklingbuljong och salt och sänk till medellåg värme.
Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt och harissa.
Stek i 3–4 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, halvera citron.
Riv persiljeblad i grova bitar med händerna.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Blanda äpple, kålmix, tranbär, salt, gräddfil och majonnäs i en stor skål.
Tillsätt sweet chilisås i pannan med kyckling och vänd runt. Stek i ytterligare 1 min, tills karamelliserat.
Rör ner persilja, olivolja och citronsaft i bulgur precis innan servering.
Lägg upp bulgur, kyckling och äppelslaw i skålar.