Vi hoppas att ni är hungriga, för om under en halvtimme kan ni njuta en stor skål fylld med en massa gott. Vi kokar ris, som sedan steks färdigt tillsammans med gröna bönor, vitlök, morot, pak choi och salladslök. Vi serverar riset i skålar och toppar med stekta ägg, srirachamajo, sesamfrön och koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Haricots verts
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1
Pak choi
150
Basmatiris
2
Morot
1
Salladslök
2
Vitlöksklyfta
1
Koriander
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
10
Sriracha
75
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
10
Sesamfrön
2
Ägg (steg 5)
3
Vatten (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 8 min. TIPS: Riset kokas färdigt i steg 4!
Finhacka morot (oskalad). Grovhacka pak choi. Skär gröna bönor i tre delar. Skiva salladslök tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka koriander.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot, pak choi och salladslök (spara lite till garnering) i 4-5 min. Blanda majonnäs, sriracha [1/2 paket, 2P] i en liten skål. Tillsätt vatten* [1 tsk | 2 tsk], och blanda väl till en flytande konsistens. Smaka av med salt* och peppar*. TIPS: Skippa sriracha om du inte tycker om stark mat.
Tillsätt gröna bönor, vitlök, sojasås, asiatisk woksås och en skvätt vatten* till stekpannan. Stek i ytterligare 2-3 min. Tillsätt ris och koka under omrörning i 2 min, eller tills riset är mjukt.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt hälften av sesamfröna och knäck ägg* [2 st | 4 st] ovanpå. Stek tills äggvitan har stelnat och gulan är som du vill ha den, 4-5 min.
Lägg upp stekt ris i skålar och toppa med ett stekt ägg. Ringla över srirachamajo och garnera med koriander, resterande salladslök och sesamfrön.