topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt sesamris

Stekt sesamris

med haricot vert, stekt ägg och srirachamajo (Obs! Ägg är en skafferivara)

Vi hoppas att ni är hungriga, för om under en halvtimme kan ni njuta en stor skål fylld med en massa gott. Vi kokar ris, som sedan steks färdigt tillsammans med gröna bönor, vitlök, morot, pak choi och salladslök. Vi serverar riset i skålar och toppar med stekta ägg, srirachamajo, sesamfrön och koriander.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Senap
Ägg
Sulfiter
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Haricots verts

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1

Pak choi

150

Basmatiris

2

Morot

1

Salladslök

2

Vitlöksklyfta

1

Koriander

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

10

Sriracha

75

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

10

Sesamfrön

Ingår inte i din leverans

2

Ägg (steg 5)

3

Vatten (steg 1)

¼

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)586 kcal
Energi (kJ)2453 kJ
Fett17.76 g
varav mättat2.9 g
Kolhydrater86.46 g
varav socker21.2 g
Protein18.81 g
Salt5.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 8 min. TIPS: Riset kokas färdigt i steg 4!

Förbered grönsaker
2

Finhacka morot (oskalad). Grovhacka pak choi. Skär gröna bönor i tre delar. Skiva salladslök tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka koriander.

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot, pak choi och salladslök (spara lite till garnering) i 4-5 min. Blanda majonnäs, sriracha [1/2 paket, 2P] i en liten skål. Tillsätt vatten* [1 tsk | 2 tsk], och blanda väl till en flytande konsistens. Smaka av med salt* och peppar*. TIPS: Skippa sriracha om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt ris
4

Tillsätt gröna bönor, vitlök, sojasås, asiatisk woksås och en skvätt vatten* till stekpannan. Stek i ytterligare 2-3 min. Tillsätt ris och koka under omrörning i 2 min, eller tills riset är mjukt.

Stek ägg
5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt hälften av sesamfröna och knäck ägg* [2 st | 4 st] ovanpå. Stek tills äggvitan har stelnat och gulan är som du vill ha den, 4-5 min.

Servera
6

Lägg upp stekt ris i skålar och toppa med ett stekt ägg. Ringla över srirachamajo och garnera med koriander, resterande salladslök och sesamfrön.