Visst känns det härligt att bjuda på något lite extra lyxigt till helgmiddag? Samla familjen runt bordet och njut av mör rumpstek med ugnsbakade morötter och rostad potatis med ostgratinerad broccoli. Ingen festmiddag är komplett utan en god sås, så vi serverar kvällens kulinariska upplevelse med en krämig bearnaisedipp.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400 g
Småpotatis
250 g
Broccoli
3 st
Morot
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 st
Citron
1 portionspåse
Dragon
1 st
Schalottenlök
300 g
Rumpstek
7.5 g
Senap
(Innehåller Senap)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
¾ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Halvera potatis (oskalad) och placera den på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.
Rosta överst i ugnen i 25–35 min, eller till gyllene och mjuka.
Under tiden, skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.
Halvera morot (oskalad).
Placera morotshalvor på en ny plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 10–15 min, eller tills mjuka.
Placera broccoli på plåten, tillsätt en skvätt olivolja och riven ost och vänd runt när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.
Rosta resterande tid, tills osten är gyllene.
Skär citron i klyftor.
Finhacka schalottenlök och dragon.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Stek schalottenlök i 1–2 min, tills mjuk. Ställ åt sidan i en skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt.
Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.
Under tiden, rör i senap [½ paket, 2P], majonnäs, hälften av dragonen, en nypa salt och peppar i skålen med schalottenlök.
Skär kött i tunna skivor.
Lägg upp kött, rostad morot, potatis och broccoli på tallrikar.
Toppa morot med resterande dragon och en skvätt citronsaft.
Toppa köttet med en klick bearnaisedipp och servera resten vid sidan av.