Förbered dig på stående ovationer från familjen efter du serverat detta otroligt goda recept! Denna barnvänliga husman i modern tappning har vi nämligen svårt att se inte skulle tilltala - stekt kyckling ihop med lent potatismos, rostade lila morötter och en gudomligt god karamelliserad löksås gjord med timjan och barnvänlig rödvinssås. Dessutom klar på ynka 30 min!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Morot, lila
4 g
Vitlöksflörter
60 g
Rödvinssås
(InnehållerSulfiter)300 g
Kycklingbröstfilé
15 ml
Balsamvinäger
(InnehållerSulfiter)500 g
Potatis
1 st
Rödlök
1 st
Morot
1 portionspåse
Timjan
1 portionspåse
Bladpersilja
efter behov
Socker (steg 4)
1.5 msk
Smör (steg 1)
2 msk
Mjölk (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
½ dl
Vatten (steg 5)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Skär potatis i 2 cm stora bitar. Grovhacka persilja. Koka potatisen i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg sedan tillbaka potatisen i kastrullen. Mosa med smör* [1 1/2 msk | 3 msk], mjölk* [2 msk | 4 msk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och hälften av persiljan till ett grovt mos.
Skiva morötter tunt diagonalt. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*. Tillaga i ugnen i 14-18 min.
Krydda kyckling med Vitlöksflörter, en nypa salt* och peppar* på båda sidorna. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling tills gyllene på båda sidorna, 2-3 min. För sedan över den på en plåt med bakplåtspapper och baka i ugnen tills genomstekt, 10-12 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Skiva rödlök tunt. Plocka bladen från timjan [2 kvistar | 4 kvistar]. Hetta upp en skvätt olivolja* i en mindre kastrull på medelhög värme. Fräs löken i 5-6 min under omrörning tills den är mjuk. Rör i balsamvinäger, timjan och en nypa socker*. Stek i ytterligare 2-3 min, eller tills löken har karamelliserats. TIPS: Håll timjankvisten i toppen och dra försiktigt fingrarna neråt så att bladen trillar av.
Tillsätt rödvinsås och vatten* [1/2 dl | 1 dl] till kastrullen. Låt koka i 5-6 min, eller tills såsen tjocknat något. Smaka av med salt* och peppar*.
Fördela potatismos, morötter och kyckling mellan era tallrikar. Skeda över karamelliserad löksås och strö över resterande persilja.