topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt kyckling

Stekt kyckling

med löksky, potatismos och lila morot

Förbered dig på stående ovationer från familjen efter du serverat detta otroligt goda recept! Denna barnvänliga husman i modern tappning har vi nämligen svårt att se inte skulle tilltala - stekt kyckling ihop med lent potatismos, rostade lila morötter och en gudomligt god karamelliserad löksås gjord med timjan och barnvänlig rödvinssås. Dessutom klar på ynka 30 min!

Taggar:
Under 650 kcal
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Morot

4

Vitlöksflörter

60

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

300

Kycklingbröstfilé

15

Balsamvinäger

500

Potatis

1

Rödlök

1

Morot

1

Timjan

1

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

Socker (steg 4)

1.5

Smör (steg 1)

2

Mjölk (steg 1)

¼

Salt (steg 1)

½

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)562 kcal
Energi (kJ)2351 kJ
Fett16.69 g
varav mättat8.3 g
Kolhydrater60.54 g
varav socker14.7 g
Protein42.34 g
Salt1.7 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Skär potatis i 2 cm stora bitar. Grovhacka persilja. Koka potatisen i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg sedan tillbaka potatisen i kastrullen. Mosa med smör* [1 1/2 msk | 3 msk], mjölk* [2 msk | 4 msk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och hälften av persiljan till ett grovt mos.

Tillaga morötter
2

Skiva morötter tunt diagonalt. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*. Tillaga i ugnen i 14-18 min.

Stek kyckling
3

Krydda kyckling med Vitlöksflörter, en nypa salt* och peppar* på båda sidorna. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling tills gyllene på båda sidorna, 2-3 min. För sedan över den på en plåt med bakplåtspapper och baka i ugnen tills genomstekt, 10-12 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Karamellisera lök
4

Skiva rödlök tunt. Plocka bladen från timjan [2 kvistar | 4 kvistar]. Hetta upp en skvätt olivolja* i en mindre kastrull på medelhög värme. Fräs löken i 5-6 min under omrörning tills den är mjuk. Rör i balsamvinäger, timjan och en nypa socker*. Stek i ytterligare 2-3 min, eller tills löken har karamelliserats. TIPS: Håll timjankvisten i toppen och dra försiktigt fingrarna neråt så att bladen trillar av.

Koka löksås
5

Tillsätt rödvinsås och vatten* [1/2 dl | 1 dl] till kastrullen. Låt koka i 5-6 min, eller tills såsen tjocknat något. Smaka av med salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela potatismos, morötter och kyckling mellan era tallrikar. Skeda över karamelliserad löksås och strö över resterande persilja.