Rumpstek och calabrese- och smörsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Rumpstek och calabrese- och smörsås

med ugnsrostad gnocchi och stekta grönsaker

Den pannstekta rumpsteken i denna utsökta premiumrätt får sällskap av gnocchi som rostas gyllene och krispig i ugnen och stekta grönsaker som toppas med en underbar oreganosalsa. Vi hinner också svänga ihop en smörig calabresesås som passar perfekt ihop med köttet och toppar gnocchi och grönsaker med smulad salladsost.

Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter
Ägg
Soja
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

350 g

Gnocchi

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Soja, Senap)

1 st

Schalottenlök

1 st

Oregano

1 g

Chiliflakes

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

1 st

Paprika

125 g

Körsbärstomater

300 g

Rumpstek

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller: Ägg)

60 g

Calabresepesto

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller: Soja)

100 g

Grekisk ost

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olja till gnocchi

½ tsk

Salt till gnocchi

2 msk

Olja till salsa

½ tsk

Socker till salsa

¼ tsk

Salt till salsa

¼ tsk

Salt till kött

2 msk

Smör till sås

1 dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4462 kJ
Energi (kcal)1066 kcal
Fett62.5 g
varav mättat24.6 g
Kolhydrater74.8 g
varav socker14 g
Protein48.8 g
Salt8.7 g

Instruktioner

1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat.

Blanda gnocchi med olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Placera gnocchi på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 20–25 min, eller tills gyllene och krispig.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

2

Under tiden, finhacka schalottenlök.

Plocka och finhacka orgenaoblad.

Blanda schalottenlök, oregano, chiliflakes, vitvinsvinäger, olivolja, socker, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

3

Skär paprika i 2 cm breda strimlor.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Stek paprika och körsbärstomater i 3–4 min, eller tills de är mjuka och tomaterna spricker.

4

Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme. 

Krydda kött med Mamas Favorit, salt och en nypa peppar.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt. 

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

5

Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den först) på medelhög värme.

Tillsätt smör, calabresepesto, worcestershiresås, vatten, salt och en nypa peppar.

Sjud i 1–2 min, eller tills såsen tjocknar något.

Skär kött i tunna skivor.

6

Lägg upp kött, gnocchi och grönsaker på tallrikar.

Ringla sås över kött och salsa över grönsaker.

Smula salladsost över gnocchi och grönsaker.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image