Den pannstekta rumpsteken i denna utsökta premiumrätt får sällskap av gnocchi som rostas gyllene och krispig i ugnen och stekta grönsaker som toppas med en underbar oreganosalsa. Vi hinner också svänga ihop en smörig calabresesås som passar perfekt ihop med köttet och toppar gnocchi och grönsaker med smulad salladsost.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
350 g
Gnocchi
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Soja, Senap)
1 st
Schalottenlök
1 st
Oregano
1 g
Chiliflakes
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
1 st
Paprika
125 g
Körsbärstomater
300 g
Rumpstek
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
60 g
Calabresepesto
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller: Soja)
100 g
Grekisk ost
(Innehåller: Mjölk)
2 msk
Olja till gnocchi
½ tsk
Salt till gnocchi
2 msk
Olja till salsa
½ tsk
Socker till salsa
¼ tsk
Salt till salsa
¼ tsk
Salt till kött
2 msk
Smör till sås
1 dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Ta fram kött så det blir rumstempererat.
Blanda gnocchi med olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Placera gnocchi på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 20–25 min, eller tills gyllene och krispig.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, finhacka schalottenlök.
Plocka och finhacka orgenaoblad.
Blanda schalottenlök, oregano, chiliflakes, vitvinsvinäger, olivolja, socker, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Skär paprika i 2 cm breda strimlor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Stek paprika och körsbärstomater i 3–4 min, eller tills de är mjuka och tomaterna spricker.
Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.
Krydda kött med Mamas Favorit, salt och en nypa peppar.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt.
Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.
Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den först) på medelhög värme.
Tillsätt smör, calabresepesto, worcestershiresås, vatten, salt och en nypa peppar.
Sjud i 1–2 min, eller tills såsen tjocknar något.
Skär kött i tunna skivor.
Lägg upp kött, gnocchi och grönsaker på tallrikar.
Ringla sås över kött och salsa över grönsaker.
Smula salladsost över gnocchi och grönsaker.