Spiced italian beef sandwich
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spiced italian beef sandwich

Spiced italian beef sandwich

with basil dressing and cheesy potatoes

STREET FOOD

Ikväll lagar vi fantastisk Italiensk-inspirerad mat med massor av smaker och färger. Vi bygger en underbar biffsandwich med stekt blandfärsbiff, tomatsalsa med rödlök och vitlök, salladsmix och en vackert grön pestomajo. De läckra biffarna får extra smak av riven hårdost som smälter ner i det möra köttet.

Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Mjölk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

250 g

Nötfärs

25 g

Panko ströbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)

4 g

Medelhavets Pärla

100 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

1 st

Rödlök

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

125 g

Körsbärstomater

20 g

Rucola

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Basilika

1 st

Vitlöksklyfta

500 g

Potatis

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

2 msk

Vatten* (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 2)

1 st

Ägg (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1334 kcal
Energi (kJ)5582 kJ
Fett62.2 g
varav mättat26.3 g
Kolhydrater131.3 g
varav socker20.2 g
Protein63.7 g
Salt5.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna tomat i små bitar. Finhacka hälften av rödlöken, och skär resten i tunna skivor. Finhacka eller pressa vitlök.

2

Blanda ägg* [1 st | 2 st], blandfärs, panko och en generös nypa salt* och peppar* i en skål. Forma färsen till biffar - 2 st per person.

3

Blanda finhackad rödlök, tomat, vitlök och olivolja*[1 msk I 2 msk] i en skål. Krydda med salt* och peppar*.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme och stek biffar tillsammans med rödlökskivor i 2-3 min på varje sida, eller tills biffarna är genomstekta. Strö hälften av riven ost över biffarna när det är 1 min kvar av tillagningstiden.

5

Dela baguette på längden och bredden. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och värm upp i ugnen i 5-6 min. Bre pestomajo på bröden, och toppa med biffar, salladsmix och 3 msk tomatsalsa per person.

6

Blanda resterande salladsmix och tomatsalsa i en skål och servera med biffsandwich.