
Spiced italian beef sandwich
with basil dressing and cheesy potatoes
Ikväll lagar vi fantastisk Italiensk-inspirerad mat med massor av smaker och färger. Vi bygger en underbar biffsandwich med stekt blandfärsbiff, tomatsalsa med rödlök och vitlök, salladsmix och en vackert grön pestomajo. De läckra biffarna får extra smak av riven hårdost som smälter ner i det möra köttet.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
2 st
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
250 g
Nötfärs
25 g
Panko ströbröd
(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)
4 g
Medelhavets Pärla
100 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
1 st
Rödlök
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
125 g
Körsbärstomater
20 g
Rucola
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Basilika
1 st
Vitlöksklyfta
500 g
Potatis
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
Ingår inte i din leverans
½ msk
Olivolja (steg 2)
2 msk
Vatten* (steg 2)
½ tsk
Socker (steg 2)
1 st
Ägg (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 4)
Köksredskap
Instruktioner
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna tomat i små bitar. Finhacka hälften av rödlöken, och skär resten i tunna skivor. Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda ägg* [1 st | 2 st], blandfärs, panko och en generös nypa salt* och peppar* i en skål. Forma färsen till biffar - 2 st per person.
Blanda finhackad rödlök, tomat, vitlök och olivolja*[1 msk I 2 msk] i en skål. Krydda med salt* och peppar*.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme och stek biffar tillsammans med rödlökskivor i 2-3 min på varje sida, eller tills biffarna är genomstekta. Strö hälften av riven ost över biffarna när det är 1 min kvar av tillagningstiden.
Dela baguette på längden och bredden. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och värm upp i ugnen i 5-6 min. Bre pestomajo på bröden, och toppa med biffar, salladsmix och 3 msk tomatsalsa per person.
Blanda resterande salladsmix och tomatsalsa i en skål och servera med biffsandwich.