topBanner
Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

med spenat- och äppelsallad

Detta är ett av våra mest älskade recept, och det är inte svårt att förstå varför. Underbar spaghetti carbonara med härlig sås gjord på bland annat bacon, grädde, svamp och spenat. Servera med en supergod spenat- och äppelsallad. Detta är så löjligt gott och enkelt att göra, och har du inte serverat familjen denna favorit är det obligatoriskt att ta chansen nu!

Taggar:Barnvänlig
Allergener:glutenmjölkäggselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Äpple

1 påse

Bladpersilja

200 g

Champinjoner

270 g

Spaghetti

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

125 g

Bacon, skivor

60 g

Spenat

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg* (steg 4)

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4161 kJ
Energi (kcal)995 kcal
Fett41 g
varav mättat21 g
Kolhydrater108 g
varav socker15 g
Protein43 g
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten och en nypa salt* i en medelstor kastrull. Finhacka vitlök och persilja. Skiva äpple tunt. Skiva svamp. Grovhacka bacon på en separat skärbräda. Skölj spenat.

2

Tillsätt pasta till kastrullen och låt koka i 8-9 min, eller tills 'al dente'. Spara lite pastavatten [1/2 dl | 1 dl] innan du häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 5-6 min. Tillsätt svamp och stek i ytterligare 5-6 min. Lägg i vitlök och hälften av spenaten. Stek i 1 min, tills spenaten har mjuknat något. Sänk till medelvärme.

4

Medan du steker grönsakerna, vispa upp äggula* [2 st | 4 st], matlagningsgrädde, riven ost och grönsaksbuljong med en gaffel i en bunke. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Ställ åt sidan.

TIPS: Såsen blir tjockare och rikare när du bara använder äggulan. Äggvitan kan du spara till morgonens omelett.

5

Rör försiktigt i spaghettin, lite pastavatten och såsen i stekpannan (om den är stor nog, annars blanda allt i kastrullen). Värm upp under omrörning i 1-2 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda äpple och återstående spenat med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar i en stor skål.

6

Fördela spaghetti carbonara och äppelsallad mellan era tallrikar. Garnera med persilja.