topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

med spenat- och äppelsallad

Detta är ett av våra mest älskade recept, och det är inte svårt att förstå varför. Underbar spaghetti carbonara med härlig sås gjord på bland annat bacon, grädde, svamp och spenat. Servera med en supergod spenat- och äppelsallad smaksatt med en dundergod dressing på honung, balsamvinäger och olivolja. Detta är så löjligt gott och enkelt att göra, och har du inte serverat familjen denna favorit är det obligatoriskt att ta chansen nu!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

250

Spaghetti

200

Matlagningsgrädde

200

Champinjoner

60

Spenat

15

Balsamvinäger

4

Grönsaksbuljong

20

Finriven ost

1

Bladpersilja

1

Äpple

140

Bacon, tärnad

2

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

2

Ägg

Olivolja

½

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)304 kcal
Energi (kJ)1270 kJ
Fett24.82 g
varav mättat8.7 g
Kolhydrater3.08 g
varav socker1.3 g
Protein16.57 g
Salt2.5 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp vatten och en nypa salt* i en medelstor kastrull. Finhacka vitlök och persilja. Skiva äpple i tunna klyftor. Skiva svamp. Blanda balsamvinäger, olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], en nypa salt* och peppar* i en salladsskål och ställ åt sidan.

Koka pasta
2

Tillsätt spaghetti till kastrullen och låt koka i 8-9 min, eller tills den är al dente. Spara pastavatten [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] innan du häller av pastan. Häll tillbaka pastan i kastrullen.

Fräs bacon & svamp
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 5-6 min. Tillsätt svamp och stek i ytterligare 5-6 min. Lägg i vitlök och hälften av spenaten. Stek i 1 min, tills spenaten sloknat något. Sänk till medelvärme.

Förbered sås
4

Separera äggula* och äggvita*. Vispa upp äggula, matlagningsgrädde, pastavatten*, riven ost och grönsaksbuljong med en gaffel i en bunke. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Ställ åt sidan. TIPS: Såsen blir tjockare och rikare när du bara använder äggulan. Äggvitan kan du spara till morgonens omelett.

Koka sås
5

Rör försiktigt i spaghettin och såsen i stekpannan (om den är stor nog, annars blanda allt i kastrullen). Värm upp under omrörning i 1-2 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda äppelskivor och återstående spenat i skålen med dressingen.

Servera
6

Fördela spaghetti carbonara och äppelsallad mellan era tallrikar. Garnera med persilja, och ropa att maten är klar.