HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpaghetti Carbonara
topBanner
Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

med spenat- och äppelsallad

Detta är ett av våra mest älskade recept, och det är inte svårt att förstå varför. Underbar spaghetti carbonara med härlig sås gjord på bland annat bacon, grädde, svamp och spenat. Servera med en supergod spenat- och äppelsallad smaksatt med en dundergod dressing på honung, balsamvinäger och olivolja. Detta är så löjligt gott och enkelt att göra, och har du inte serverat familjen denna favorit är det obligatoriskt att ta chansen nu!

Taggar:SnabbBarnvänlig
Allergener:glutenmjölksulfiterselleriägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 ml

Spaghetti

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

4 g

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

140 g

Champinjoner

2 st

Spenat

⅓ msk

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

½ dl

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Bladpersilja

Äpple

Bacon, tärnad

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

Ägg*

(Innehållerägg)

Olivolja*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1269.8555 kJ
Energi (kcal)303.5028 kcal
Fett24.8158 g
varav mättat8.7 g
Kolhydrater3.075 g
varav socker1.3 g
Protein16.5725 g
Salt2.5 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten och en nypa salt* i en medelstor kastrull. Finhacka vitlök och persilja. Skiva äpple i tunna klyftor. Skiva svamp. Blanda balsamvinäger, olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], en nypa salt* och peppar* i en salladsskål och ställ åt sidan.

2

Tillsätt spaghetti till kastrullen och låt koka i 8-9 min, eller tills den är al dente. Spara pastavatten [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] innan du häller av pastan. Häll tillbaka pastan i kastrullen.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 5-6 min. Tillsätt svamp och stek i ytterligare 5-6 min. Lägg i vitlök och hälften av spenaten. Stek i 1 min, tills spenaten sloknat något. Sänk till medelvärme.

4

Separera äggula* och äggvita*. Vispa upp äggula, matlagningsgrädde, pastavatten*, riven ost och grönsaksbuljong med en gaffel i en bunke. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Ställ åt sidan. TIPS: Såsen blir tjockare och rikare när du bara använder äggulan. Äggvitan kan du spara till morgonens omelett.

5

Rör försiktigt i spaghettin och såsen i stekpannan (om den är stor nog, annars blanda allt i kastrullen). Värm upp under omrörning i 1-2 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda äppelskivor och återstående spenat i skålen med dressingen.

6

Fördela spaghetti carbonara och äppelsallad mellan era tallrikar. Garnera med persilja, och ropa att maten är klar.