topBanner
Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

med spenat- och äppelsallad

Detta är ett av våra mest älskade recept, och det är inte svårt att förstå varför. Underbar spaghetti carbonara med härlig sås gjord på bland annat bacon, grädde, svamp och spenat. Servera med en supergod spenat- och äppelsallad smaksatt med en dundergod dressing på balsamvinäger och olivolja. Detta är så löjligt gott och enkelt att göra, och har du inte serverat familjen denna favorit är det obligatoriskt att ta chansen nu!

Taggar:BarnvänligSnabb
Allergener:mjölkäggglutensulfiterselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

140 g

Bacon, tärnad

2 st

Vitlöksklyfta

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

250 g

Spaghetti

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

1 påse

Spenat

200 g

Champinjoner

1 påse

Bladpersilja

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

1 st

Äpple

1 paket

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg*

(Innehållerägg)

1 tsk

Olivolja*

½ dl

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4280 kJ
Energi (kcal)1023 kcal
Fett47 g
varav mättat21 g
Kolhydrater105 g
varav socker14 g
Protein38 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten och en nypa salt* i en medelstor kastrull. Finhacka vitlök och persilja. Skiva äpple i tunna klyftor. Skiva svamp.

Blanda balsamvinäger, olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], en nypa salt* och peppar* i en salladsskål och ställ åt sidan.

2

Tillsätt spaghetti till kastrullen och låt koka i 8-9 min, eller tills den är al dente. Spara pastavatten [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] innan du häller av pastan. Häll tillbaka pastan i kastrullen.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 5-6 min. Tillsätt svamp och stek i ytterligare 5-6 min. Lägg i vitlök och hälften av spenaten. Stek i 1 min, tills spenaten sloknat något. Sänk till medelvärme.

4

Separera äggula* och äggvita*. Vispa upp äggula, matlagningsgrädde, pastavatten*, riven ost och grönsaksbuljong med en gaffel i en bunke. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Ställ åt sidan.

TIPS: Såsen blir tjockare och rikare när du bara använder äggulan. Äggvitan kan du spara till morgonens omelett.

5

Rör försiktigt i spaghettin och såsen i stekpannan (om den är stor nog, annars blanda allt i kastrullen). Värm upp under omrörning i 1-2 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda äppelskivor och återstående spenat i skålen med dressingen.

6

Fördela spaghetti carbonara och äppelsallad mellan era tallrikar. Garnera med persilja, och ropa att maten är klar.