Peruansk sötpotatissoppa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Peruansk sötpotatissoppa

Peruansk sötpotatissoppa

med salladsost, cashewnötter och persilja

.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

20

Cashewnötter

1

Bladpersilja

½

Baguette

2

Baharat kryddmix

½

Apelsin

Grönsaksbuljong

1

Vitlöksklyfta

1

Lök

225

Sötpotatis

300

Potatis

1

Zucchini

75

Grekisk salladsost

Ingår inte i din leverans

7

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)62 kcal
Energi (kJ)258 kJ
Fett4.89 g
varav mättat0.9 g
Kolhydrater2.08 g
varav socker0.5 g
Protein2.12 g
Salt0 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200ᵒC. Finhacka vitlök och lök. Skala och tärna sötpotatis och potatis i 2 cm stora bitar. Tärna courgette smått.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en kastrull på medelhög värme. Sautera vitlök, lök tillsammans med baharat kryddmixen, salt* och peppar* i 1 min. Tillsätt sötpotatis och potatis. Stek i 5 min. Häll i vatten* (se mängd i ingredienslistan) och grönsaksbuljong. Koka upp och sänk till medelvärme. Låt soppan sjuda tills potatisen är färdig, ca 15 min under lock.

3

Grovhacka persilja och cashewnötter. Tärna salladsosten. Värm upp baguetten i ugnen, 6-8 min.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek courgette tills gyllenbrun och mör, 6-8 min. Krydda med salt* och peppar*.

5

Blanda soppan med en stavmixer. Smaksätt soppan med färskpressad apelsinjuice, salt* och peppar* efter smak. TIPS: Häll i en skvätt vatten om soppan är för tjock.

6

Lägg upp soppan i djupa tallrikar. Toppa med salladsost, cashewnötter och persilja. Servera med varm baguette vid sidan av.