HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPeruansk Sötpotatissoppa
topBanner
Peruansk sötpotatissoppa

Peruansk sötpotatissoppa

med salladsost, cashewnötter och persilja

Allergener:nötterglutensellerimjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

20 g

Cashewnötter

(Innehållernötter)

Bladpersilja

Baguette

(InnehållerglutenKan innehållasesam)

Baharat kryddmix

Apelsin

g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Vitlöksklyfta

Lök

Sötpotatis

Potatis

Zucchini

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

7 dl

Vatten

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)62 kcal
Energi (kJ)258 kJ
Fett4.89 g
varav mättat0.9 g
Kolhydrater2.08 g
varav socker0.5 g
Protein2.12 g
Salt0 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200ᵒC. Finhacka vitlök och lök. Skala och tärna sötpotatis och potatis i 2 cm stora bitar. Tärna courgette smått.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en kastrull på medelhög värme. Sautera vitlök, lök tillsammans med baharat kryddmixen, salt* och peppar* i 1 min. Tillsätt sötpotatis och potatis. Stek i 5 min. Häll i vatten* (se mängd i ingredienslistan) och grönsaksbuljong. Koka upp och sänk till medelvärme. Låt soppan sjuda tills potatisen är färdig, ca 15 min under lock.

3

Grovhacka persilja och cashewnötter. Tärna salladsosten. Värm upp baguetten i ugnen, 6-8 min.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek courgette tills gyllenbrun och mör, 6-8 min. Krydda med salt* och peppar*.

5

Blanda soppan med en stavmixer. Smaksätt soppan med färskpressad apelsinjuice, salt* och peppar* efter smak. TIPS: Häll i en skvätt vatten om soppan är för tjock.

6

Lägg upp soppan i djupa tallrikar. Toppa med salladsost, cashewnötter och persilja. Servera med varm baguette vid sidan av.