20 g
Cashewnötter
(Innehållernötter)7 dl
Bladpersilja
Baguette
(InnehållerglutenKan innehållasesam)Baharat kryddmix
Apelsin
Grönsaksbuljong
(Innehållerselleri)Vitlöksklyfta
Lök
Sötpotatis
Potatis
Zucchini
Grekisk salladsost
(Innehållermjölk)Vatten*
Sätt ugnen på 200ᵒC. Finhacka vitlök och lök. Skala och tärna sötpotatis och potatis i 2 cm stora bitar. Tärna courgette smått.
Hetta upp en skvätt olja* i en kastrull på medelhög värme. Sautera vitlök, lök tillsammans med baharat kryddmixen, salt* och peppar* i 1 min. Tillsätt sötpotatis och potatis. Stek i 5 min. Häll i vatten* (se mängd i ingredienslistan) och grönsaksbuljong. Koka upp och sänk till medelvärme. Låt soppan sjuda tills potatisen är färdig, ca 15 min under lock.
Grovhacka persilja och cashewnötter. Tärna salladsosten. Värm upp baguetten i ugnen, 6-8 min.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek courgette tills gyllenbrun och mör, 6-8 min. Krydda med salt* och peppar*.
Blanda soppan med en stavmixer. Smaksätt soppan med färskpressad apelsinjuice, salt* och peppar* efter smak. TIPS: Häll i en skvätt vatten om soppan är för tjock.
Lägg upp soppan i djupa tallrikar. Toppa med salladsost, cashewnötter och persilja. Servera med varm baguette vid sidan av.